Logo

Stegte vagtler med borlottibønner, risotto og parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 store vagtler
½ kg friske Borlottibønner (se Tips)
4 håndfulde spinat
200 g Arborio risotto-ris
1 dl lys øl (fx. hvede)
1 salatløg
1 persillerod
½ l. hønsefond eller vand
100 g friskreven Parmesan
Olivenolie
2 dl kraftig vagtelsky eller kraftig hønsefond
 
Tuiles: 200 g Parmesan
 
Sauter vagtlerne på en pande og steg dem fær­dige i ovnen i ca. 10 minutter ved 170ºC. Lad hvile i 10 minutter.
 
Risotto: Finthak løg og persillerod, sauter i oli­venolie, tilsæt ris og efter 2 minutter øllet.
Kog ind, tilsæt varm hønsefond og lad småkoge under låg, til risene er møre.
 
Bælg de friske borlottibønner og blancher dem. Skyl spinaten.
Vend spinat og bønner samt reven Parmeson i risottoen.
 
Tuiles: Riv Parmeson og fordel i små portioner på en bagemåtte eller bagepapir.
Dryp/spray lidt olie på og bag dem sprøde i ovnen, ca. 10 min. ved 160ºC.
 
Anret risottoen med de stegte vagtler på toppen og et par Parmesantuiles som velsmagende dekoration.
Server ledsaget af den lune vag­telsky eller hønsefond.
 
Tips: Borlottibønner: Kan de ikke fåes friske i bælg, kan man udbløde 100 g tørrede Borlottibønner og koge dem møre i henhold til anvisningen på emballagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her