250 g butterdej
100 g kanelsukker
4 faste æbler
lage af 5 dl vand og 100 g sukker
3 spsk cremefraiche 38%
½ l god vaniljeis
4 spsk små rosiner
Vanillecreme:
5 dl mælk
75 g sukker
2 æggeblommer
25 g Maizena
½ stangvanilje
Optøet butterdej udrulles ret tyndt og deles i 12 kvadrater, som drysses med kanelsukker.
Bages ved 175ºC til de er bagte og sukkeret glaseret, ca 12. min.
Æblerne skrælles, skæres i tern på ½ cm og overhældes med varm sukkerlage.
De skal trække heri et par timer til en let æblekompot, hvorefter de løber af i sigte.
Lad isen stå ude og blive blød nok til at rosinerne kan røres i, og sæt den atter i fryseren.
Vanillecreme:
Mælken koges op med sukkeret og kornene fra vaniljestangen.
Æggeblommer røres med Maizena, og den varme mælk piskes heri.
Varmes op til den jævner, afkøles og sigtes.
Anretning:
Vanillecremen fordeles på 4 tallerkner.
Herpå anrettes butterdej lagvis med æblekompot imellem.
Rosinis i kugler serveres til.