Resultat af søgning
Udvidet søg
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Middelalder
1
2
Appelsin - mandelkage (uden mel)
Denne særdeles velsmagende skærekage følger en opskrift, der kan føres tilbage til 14-hundredetallet. Kagen blev bagt af spanske jøder i forbindelse med Pessach
Bygmos med frugt
En opskrift på byggrynskompot med figner og rosiner, kogt i sirup og serveret med kold cremefraiche og kanel. Ideelt at sætte byggrynene i blød natten over.
Clarete Kryddervin
En opskrift på kryddervin lavet med kanelstænger, nelliker, muskatblomme, muskatnød, ingefær, kardemomme, safran, honning og hvidvin. Blandingen trækker et døgn, sies og hældes på flasker. Serveres næste dag.
Den bedste byggrød
En traditionel vikingegrød med bygmel, vallen fra kærnemælk, frugt, nødder, honning og smør. En autentisk opskrift fra vikingetiden omkring år 1000.
En ret af høns
En fyldig og lækker opskrift på dansk paté med flæskekød og kyllingekød, indpakket i en sprød dej. Perfekt som en lækker frokostret eller til en festlig anledning.
Fastesuppe med mandler
En gammel opskrift på mandelsuppe med spinat, porrer og grønsagsfond. En simpel og velsmagende suppe fra en engelsk kogebog fra 1390. Serveres med hvedebrød.
Figendessert
Dessert med tørrede figner, hvidvin, mandler og krydderier. Serveres med kold flødeskum. Svampet og lækker smag.
Fladbrød med tre slags mel
Hvis du vil spise brød ligesom vikingerne gjorde det så prøv disse fladbrød med tre slags mel. De tre slags mel er hvedemel, bygmel og rugmel. Tilsæt gerne brændenælde, vejbred eller hakkede nødder.
Friskkærnet smør
En opskrift på hjemmelavet smør lavet af økologisk fløde og kærnemælk. Fløden tilsættes kærnemælken og stilles lunt natten over. Den piskes til smør, skylles i vand og smages til med salt. Serveres som smør på brød eller grød. Fra Vikingetiden.
Fyldte kogte sild
Opskrift på fyldte saltsild med byggrød og korender. Silden renses og udvandes, byggryn blødgøres i mælk og blandes med krydderier. Silden fyldes, koges og serveres varme.
Gedde i kryddersauce
Opskrift på stegt gedde med krydret sauce. Gedden saltes og steges i ovn. Sauce laves af fiskefond, hvedebrød, æggeblommer og krydderier. Serveres med saucen over fisken.
God Hønsekødsuppe
Opskrift på hønsesuppe med grøntsager og krydderier. En lækker og nærende suppe, perfekt til kolde dage. Hønen koges med persillerod, gulerod, porre, selleri, ingefær og krydderier. Server med eventuelt urtepurèsuppe lavet af de brugte grøntsager.
God Hønsekødsuppe anno 1350
En lækker opskrift på safran hønsekødsuppe med kogt hønsekød, hvedebrød og krydderier. Serveres rygende varm og smages til med salt og hvid peber.
Grønkålsalat
Opskrift på grønkålssalat med æble og granatæble. Grønkål ribbes og hakkes groft, blandes med æbletern og granatæblekerner. Dressingen består af vineddike, honning og peber. Serveres som en frisk og sund salat.
Helleflynder i fad
Opskrift på dampet helleflynder med ingefærsauce. Fisken dampes i vand og vineddike, skind og ben fjernes, og fisken serveres med en sauce lavet af hvidvin, løg, ingefær og hvedebrød. Toppes med persille før servering.
Hvidkål med fennikel
En lækker opskrift på sauteret hvidkål med æble og fennikelfrø. En skøn blanding af sødme og syrlighed, perfekt som tilbehør til diverse retter.
Hvidmos
En lækker opskrift på safranrisengrød, hvor hvedebrød smuldres i mælk og safran tilsættes. Æggemassen koges langsomt sammen og serveres med smør, kanel og evt. hvidtøl eller frugtsaft. Perfekt til fastedage!
Hypokras Kryddervin
En krydret kryddervin med kanel, peber, muskatnød, ingefær og kardemomme. En skøn blanding af smagfulde krydderier og rødvin, perfekt til en hyggelig aften. Let at lave og har god holdbarhed.
Indbagt høne med salvie
Opskrift på indbagt kylling fyldt med bacon og salvie. Dejen består af hvedemel, smør, æg og vand. Kyllingen deles og lægges i dejen med bacon og krydderier, hvorefter den bages i ovnen.
Kallis brødæggekage
En lækker opskrift på æggekage med sødmælk og hvedebrød, bagt i smør på panden og serveret med frisk mynteblade.
Kirsebærmos
En lækker opskrift på hjemmelavet kirsebærmarmelade med kanel og ingefær. Server den på friskbagt brød eller som topping på yoghurt.
Kirsebærmos til dyresteg
En lækker opskrift på kirsebærsauce lavet med kirsebærmos, smør og cognac. Blandingen opvarmes, afkøles og cognac tilsættes. Serveres i en smuk skål.
Kogt Gedde med persille
En lækker opskrift på gedde i persillesauce med ristet hvedebrød. Persillerødder og persille koges og blendes til en sauce, hvorefter gedden koges med hvidvin, vineddike og krydderier. Serveres med nelliker eller safran.
Kogte små saltsild
Opskrift på små saltsild med persillekvist og hel sort peber. Sildene renses og udvandes, hvorefter de koges i en blanding af vand og krydderier. Serveres gerne efter et døgns tid i køleskabet.
Krumkager - synderlig gode
En opskrift på Rosenvand pandekager, lavet med hvedemel, sødmælk, æg, sukker og krydderier som ingefær og safran. Dejen hviler i køleskabet før den bages i et kagejern smurt med svinefedt, og serveres foldet sammen med en rundpind i midten.
Krydret flødeost
En lækker hjemmelavet ostecreme lavet af tykmælk og fløde, krydret med hvidløg og persille. Perfekt som pålæg på rugbrød eller hvedebrød.
Lammekølle med kong Salomons dadler
Nok til 6 personer med god appetit. Nogle af de allerbedste dadler hedder salomondadler og kommer fra Mellemøsten. Medjool-dadler er også henrivende
Mandelsmør
En opskrift på hjemmelavet mandelsmør med safran og vineddike. Perfekt til brød og rugbrød, evt. med grønne krydderurter. Kan også tilføjes honning efter smag.
Marinerede grønsager
Opskrift på en lækker grøntsagssalat med gulerødder, pastinak og porre. Grøntsagerne koges kort, blancheres og marineres i en dressing af olivenolie, vineddike, hvidløg, salt og peber. Serveres afkølet.
Nældekål
En opskrift på nældekål med en blanding af forskellige urter og grøntsager. Blancheres, afkøles og hakkes groft før det koges med vand. Hvedebrød blends med mælk og smør, tilsættes til retten og koges igennem. Kan krydres med kommen, enebær og muskatnød.
Oksekød kogt i egen suppe
Opskrift på oksekødssuppe med salvie: Oksebov koges mørt i vand med eddike og salvie. Serveres med den smagfulde suppe over kødet.
Original Søsterkage
Opskrift på søsterkage: Dej med sødmælk, gær, æg, hvedemel, salt og smør. Tilsæt sukat, pomerans, rosiner og flormelis. Hæves og bages i form. Drysset med flormelis efter bagning.
Postej af vildt
En lækker hjortepostej med smag af ingefær og spæk, indbagt i en sprød dej. Perfekt til en festlig middag, serveres hel og skæres ved bordet.
Quædebrød
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Rugbrød anno 1290
Rugbrød med urtefrø og kerner. En sund og velsmagende opskrift med surdej, rugmel, hvedemel og kerner. Dejen hæver i et døgn, formes og bages sprødt og lækkert. Perfekt til morgenmaden eller som tilbehør til frokost.
Rugmelsuppe
En opskrift på en ikke-børnevenlig grød lavet med rugmel, hampfrø og mælk, kogt sammen med frugtvin. Serveres efter sigtning.
Rødbede med spidskommen
En opskrift på rødbedesalat med en simpel dressing af olivenolie, rødvinseddike, spidskommen, salt og sort peber. Perfekt som tilbehør til enhver ret.
Rørt sennep
En opskrift på 1000-tallets vikingemad fra Limfjorden, med sæddodder, sennepsfrø, honning og valle. Frøene knuses og blandes med honning, vand og salt, og trækker i mindst 1 døgn.
Sennep fra den ældste kogebog
En opskrift på hjemmelavet sennep med honning og krydderier, der kan varieres efter ønske. Nem at lave og kan opbevares i køleskab i op til 3 måneder.
Sennep med sød kanelbark
En krydret sennepsopskrift med kanelbark, muskatblomme, kardemomme, ingefær, spidskommen, roser, anis, safran og vin. Krydderierne stødes til pulver og blandes med vin. Juster smagen med sukker og evt. salt. Opbevares på køl. Kan bruges som erstatning ved pest.
Skonroggen
En opskrift på lækre skonroggen lavet med rugsigtemel, gær, vand, salt, persillefrø og kommen. Dejen hæves og formes til små trekantede brød, som bages i ovnen ved 250°C i ca. 10 minutter.
Spidstegning af store stege
Opskrift på marineret steg lavet af lam, kalv, okse eller svin. Krydret marinade med timian, salvie, persille, kanel, hvidløg og vineddike. Kødet steges og stænkes med saltvandsblanding undervejs. Serveres skåret i skiver på en brøddisk.
Stegesild
En opskrift på saltsild med rugmel og peber, stegt i smør. Serveres med sennep, sukker, rugbrød, smør og øl som tilbehør.
Stegt karpe
Opskrift på grillet karpe med ingefær og kanel marinade. Karpen fyldes med løg, ridses og pensles med marinade inden den grilles. Serveres med et drys salt efter stegning.
Stegt spinat
En lækker opskrift på sauteret spinat med olivenolie, peber, muskatnød og sukker. Serveres straks efter tilberedning.
Stegt vildtmørbrad
Opskrift på grillede vildtmørbrad med ingefær-peber krydderier og vildtfondssauce. Mørbraden krydres og steges på grillen, mens saucen laves med ingefær, peber og hvedebrød. Serveres med saucen over mørbraden.
Stegt ål med sennep
Opskrift på stegt ål med salt, rugmel og peber. Ålene renses og sættes i køleskab med salt. Efter en dag skylles de, vendes i rugmel og steges på panden i smør. Serveres med sennep, sukker, rugbrød og smør.
Stegte duer/fugle
Opskrift på braiserede duer med ingefær, rødvin og safran. Duer braiseres i smør og simrer længe i en saftig sauce med krydderier. Server med brød og nyd det møre kød i en lækker sauce.
Stegte saltsild
Opskrift på grillede saltsild med løg og peber. Sildene fyldes med hakket løg og peber, snittes langs ryggen og steges over åben ild eller i ovn/pande med olie.
Surdej anno 1290
En opskrift på at lave surdej med vand, gær, rugmel og salt. Dejen omrøres og surdejen skal stå ved ca. 25°C i 1-2 døgn, inden den er klar til brug. Opbevares i køleskab og kan holde sig i ca. en måned.
1
2
1
2
For børnekokke
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Airfryer
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Airfryer
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagemaskine
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
JETTE MORTENSEN
Jeg er 79 år. Har boet i Canada siden 1974. Elsker at lave mad. Holder meget af gamle Danske opskrifter. De vækker dejlige minder....
madABC.dk
Thai-bouillon kan bestå af: Fjerkræ, (vand, kød, ben, salt), rejer, citrongræs, grønsager (ingefær, løg, selleri, gulerod,...
Kristian Anhøj
Hvad kan jeg bruge i stedet for thai-bouillon ? Er det okse- eller grøntsags-bouillon.
else rasmussen
Jeg kan ikke finde friske figner...hvad kan jeg gøre i stedet?
Prøv vores Kogekunst quiz
Se alle de bedste
opskrifter med Airfryer
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
madABC.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...