Resultat af søgning
Udvidet søg
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Østeuropa
1
Baghrir - marokkanske pandekager med 1000 huller
I Marokko laver de mange typer pandekager, en af dem er baghrir. De er simple, hurtige at lave og kan spises både til morgenmad og som streetfood
Baklava med ananas
Vi har her lavet den typisk tyrkiske kage baklava på en lidt anderledes måde - vi bager den med cornflakes og ananas! Filodej er et godt alternativ til butterdej
Balkanruller
Balkanruller, bosnisk Cevapcici. Opskrift på de krydrede og spændstige kødruller, cevapcici, som er Balkans svar på frikadellen
Bigos
Bigos er en traditionel gryderet, der stammer fra blandt andet Polen og Ukraine. Opskriften varier fra region til region og fra familie til familie
Borsjtj ukrainsk
I denne opskrift skal rødbeder langsomt koges møre i bouillonen - det trækker den fine, fyldige smag frem hos rødbederne
Bulgarsk shopska salat
En frisk og lækker sommersalat med tomater, agurk, løg, grøn peber og fåreost. Nem at lave og perfekt til grillmad eller som en let frokostret.
Bulgurboller med nødder
Bulgur kender mange nok bedst fra bulgursalat. Men bulgur, der stammer fra det mellemøstlige køkken kan også bruges i bagværk.
Börek med kødfyld
Opskrift på lækre lammebörek med dejligt fyld af løg, hvidløg og krydderier. Dej lavet af hvedemel, bagepulver og olie. En let og lækker opskrift til din næste middag!
Cevapcici - bosniske frikadeller
Cevapcici hedder de bosniske "frikadeller", som er nemme at lave og gode på grillen
Dolmas kurdiske
Ordet dolma er tyrkisk og betyder ”fyldt”. Dolma kan være løg, auberginer, tomater, peberfrugter eller andet der er udhulet og fyldt med alskens herligheder
Falafel
En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres
Falaffel
En opskrift på lækre falafel lavet af kikærter og krydderier. Nemt at lave og fyldt med smag. Perfekt som en vegetarisk alternativ til frikadeller.
Fladbrød, basisopskrift
Fladbrød er et virkelig anvendeligt brød som kan bruges til fx shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager rigtig godt ...
Hummus af kikærter
Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør
Hummus og rå grønsager
Klassikeren fra det mellemøstlige køkken er både nærende, mættende og velsmagende. Prøv den som herlig snack med grønsagsstænger
Iransk lammegryde
Khoresh Gheymeh er en iransk gryderet med lammekød, linser, ris og kartofler. Nem og velsmagende ret med krydderier og citronsaft. Server med ris og salat.
Kebab med blomkåls-tabbouleh
Hakket oksekød i sommerstil - med krydderier på grillen. Tabbouleh tilberedes normalt med bulgur, her har vi brugt groftrevet blomkål
Kebab med kornsalat
Kebab er kød på spid. Her er de lavet med krydret hakket kød
Kebab med ærtehummus og tabbouleh
Nem og dejlig aftensmad bestående af krydrede kødspyd lavet af hakket lammekød. Serveres med en skøn ærtecreme smagt til citron og koriander
Krydret lammekebab
Kebab betyder spidstegt kød her har vi brugt lammekød, som er marineret med en spændende krydderiblanding
Kulitj - ukrainsk kage
Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf over 12.000 med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx ukrainsk kage
Kyllingespid med hummus
En af det arabiske køkkens mest gloriøse retter er humus og marineret kylling, shish taouk. Det er en simpel ret, der er let og hurtig at lave
Labne - Labneh – mellemøstlig friskost
Labne, er nem og enkel at lave selv og en lille nem ret. Labne kan bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, smøres i sandwich eller bruges som dip og ....
Marokkansk kylling med abrikoser og mandler og is med sprøde havregrynskager
Hovedretten er en spændende gryderet med kylling, kanel og tørret frugt. Til dessert en færdigkøbt is med hjemmebagte kager
Marokkansk kyllingegryde
Denne gryderet er tilberedt i en tagine, som er en marokkansk gryde med et spidst låg. Retten kan sagtens laves i en almindelig stegegryde
Moussaka
Vi har slanket den klassiske moussaka og brugt hytteost i stedet for den fede, opbagte mælkesauce. Smagen er til gengæld meget lækker
Osmanisk pande-gryde - Osmanische Pfanne
Retten har oprindelse i Kurdistan, så der må ikke komme svinekød i (Islam) og den er set i Alanya, Marmaris, Antalya i Tyrkiet
Pashka - ukrainsk kage
En opskrift på russisk Paskha, en lækker og mættende påskekage lavet med kvark, smør, sukker, æg, cremefraiche, mandler, rosiner og vanilje. Kagen skal køle i 24 timer i køleskabet før den er klar til servering.
Pasta Baba Ganoush
Denne herlige traditionelle arabiske dip bliver her til en dejlig pastasauce som kan serveres både varm og kold • Pasta indeholder gode kulhydrater
Pita kesarías - Indbagt pastourma
Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf de fleste med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx pastourma
Porrer på polsk + Tyttebærris
Opskrift på porrefad med citronskal og rasp, serveres straks. Tips: Læg æbleskiver over porrerne før osten. Tyttebærris med portvin, syltede tyttebær og piskefløde som dessert.
Rustikke kødboller
Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf de fleste med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx kødboller
Rå grønkålssalat med æbler
Salaten er vendt med en mellemøstlig tahin-dressing. Du kan også bruge en dansk mormor-dressing rørt af 1 dl fløde, 2-3 spsk citronsaft, 1 spsk sukker ...
Shawarma med hummus og pitabrød
Prøv at tilberede din egen shawarma det er nemmere end du tror. Læg gerne kødet i marinaden dagen før
Shishkebab
Shishkebab findes i mange variationer, men altid med lammekød. Det er en ret der oprindeligt er skabt for Sultaner
Soljanka ukrainsk
At spise suppe er tradition i Ukraine og Soljanka er en af landets favoritter. Slippen skal være stærk og have en let syrlig smag
Sortbrød fra Ukraine
ukrainsk sortbrød passer fint på frokostbordet. Brødet spises med smør på - med eller uden pålæg. Opskriften på dette brød stammer fra en ukrainsk ingeniør
Tabbouleh salat
Den libanesiske salat tabbouleh, gør sig godt som tilbehør eller sammen med ost, gode oliven og brød. Tabbouleh er en aromatisk salat med ærter og agurk
Tyrkiske frikadeller
Krydrede kødboller eller frikadeller er også populære under andre himmelstrøg. De tyrkiske frikadeller kaldes köfte og er aflange kødboller med kogte ris
Tzatziki
Vores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på mad.dk - prøv selv.
ukrainsk budding med rom og cognac
Opskrift på lækker mandelbudding med sherry, rom og cognac. En traditionel dessert fra 1890'erne, perfekt til finere anledninger. Server med syltede frugter og flødeskum. Husk at nyde med måde!
ukrainsk kålsuppe - Schtschi Kaska
Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf de fleste med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx ukrainsk suppe
1
1
For børnekokke
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Airfryer
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Airfryer
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagemaskine
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
JETTE MORTENSEN
Jeg er 79 år. Har boet i Canada siden 1974. Elsker at lave mad. Holder meget af gamle Danske opskrifter. De vækker dejlige minder....
madABC.dk
Thai-bouillon kan bestå af: Fjerkræ, (vand, kød, ben, salt), rejer, citrongræs, grønsager (ingefær, løg, selleri, gulerod,...
Kristian Anhøj
Hvad kan jeg bruge i stedet for thai-bouillon ? Er det okse- eller grøntsags-bouillon.
else rasmussen
Jeg kan ikke finde friske figner...hvad kan jeg gøre i stedet?
Prøv vores Kogekunst quiz
Se alle de bedste
opskrifter med Airfryer
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
madABC.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...