Resultat af søgning
Udvidet søg
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Frankrig
1
2
3
4
5
6
7
8
9
7 timers lammekølle
Gigot d'Agneau dit de 7 Heures - langtidsstegt lammekølle med grønsager, bacon og cognac i ovn i 7 timer. Server med sauce og gratin de capucins.
Aborre med krebs
Aborre fortjener en god forberedelse, denne ret gør aborren fuldstædig ret. En dejlig og meget velsmagende ret, som de flest kan lave uden de store sværdslag.
Abrikoser under sabayonnedække
Abrikoser under sabayonnedække er en meget smagsfuld og delikat dessert, som skal nydes varm.
Abrikosfarseret svinekam, salat og dip
Abrikosfarseret svinekam, salat og dip er utrolig delikat ret, som virkelig får det bedste frem i svinekammen - som bliver dejlig saftigt og fuld af naturlig sødme.
Abrikoskompot med fire aromaer
Abrikoskompot er dejligt tilbehør til mange retter, denne meget søde kompot står meget godt op imod syrlige retter. Jernurten og ferskenblade giver en en dejlig fyldig smag til kompotten.
Abrikostærte 3
En lækker abrikostærte opskrift med butterdej og friske abrikoser. Kan tilpasses med mørdej, mandelcreme, knuste makroner eller flydende honning. Server lun med vaniljeis og nyd en perfekt smagsoplevelse.
Agerhøne på sigøjnermaner
En opskrift på Perdrau a la gitane, hvor fuglene bliver pakket ind i ler med fjer og grillet under lejrbålet. Saftige fugle fyldt med muskatdruer og pakket ind i olievædede blade, begravet i sand og grillet i 2-3 timer for en aromatisk smag. Prøv det!
Aioli – fransk hvidløgsmayonnaise
En opskrift på hjemmelavet aioli med hvidløg, æggeblomme, sennepspulver, vineddike, olie, vand, salt og peber. Perfekt til dip eller dressing til mad.
Ananassalat med pebermynte
Opskrift på ananasskiver med pebermynte og mørk farin. En frisk og aromatisk dessert til fire personer, der er nem at lave og behagelig at servere. Pebermynten fremhæver duften fra ananassen, og serveres med et jordbær eller kirsebær for en smuk præsentation.
Anchoïade - Provencalsk sardelsauce
Sardelldressing med hvidløg, timian og basilikum. Blend sardeller og tilsæt resten af ingredienserne undtagen olien. Tilsæt olien lidt ad gangen mens maskinen kører. Smag til med peber. Serveres til letkogte grønsager og dampet fisk.
Auberginegratin fra Vieux Peygros
"Opskrift på lækker og saftig auberginegratin med tomater, løg og parmesan. Kan serveres som vegetarisk hovedret eller som tilbehør. Nemt at lave og fyldt med smag."
Auberginegratin med bechamelsauce
En lækker fransk opskrift på Aubergine Gratin med Bechamelsauce. Auberginer skåret i skiver og gratineret med revet ost i en cremet sauce. Serveres i fadet.
Auberginer - farserede med sorte oliven
En opskrift på fyldte auberginer med champignon og oliven, perfekt til 4 personer. Auberginerne flækkes, fyldes med en lækker fars og bages i ovnen, inden de serveres varme.
Aubergine-tian med røde peberfrugter og sar
En traditionel opskrift på fransk tian med aubergine, løg, peberfrugt og hvidløg. Smagfuld og fyldig ret, der serveres varm eller lunken direkte fra ovnen.
Auberginetærte
En lækker aubergine- og peberfrugttærte med kardemomme og Tabasco. Kan serveres varm eller kold med en mesclun-salat og coulis af tomater eller peberfrugter. Let at lave og perfekt til en middag for 4 personer.
Avocado med rognmousse og kaviar
Opskrift på avocado med torskerogn og kaviar. Mos torskerogn med cremefraiche, purløg og peber. Fyld avocado med cremefraiche og kaviar. Pynt med dild og server med citronsaft.
Baeckeoffe
Baeckeoffe er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grønsager. Kødet har godt af at hvile i op til to dage inden retten laves færdigt.
Baekenofe à la Mémé
Baekenofe er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grønsager, som kan serveres med en salat på mache (feldsalat) med godt brød og et glas Pinot Gris.
Bagt laks med selleripuré og råkost
Få opskriften på en fransk gratin med saftig laks og selleripuré. Perfekt til ugens fiskedag, da opskriften kun tager 30 minutter at tilberede!
Ballantine af laks med rejemousse
Ballantine består i denne opskrift af laks med rejemusse med. Anbefalet tilbehør til denne ret er minimajs og sukkerærter. Velbekommen.
Ballottine de didonneau truffée
Ballottine de didanneau truffée, er en ægte fransk klassiker der indeholder trøffel og kalkun. Serveres gerne med en sauce perigeux, også kendt under navnet trøffelsauce, og kartofler.
Baskisk kirsebærkage
Denne kirsebærkage stammer oprindeligt fra Baskerlandet på græsen mellem Frankrig og Spanien. Kagen smager bedst nybagt fra oven og med koldt flødeskum eller vaniljeis.
Bavarois af rød peber
Bavarois er det franske navn for Bayern og er en cremet dessert. Her laves den noget utraditionelt på tomat, rød peber og cayennepeber. Velbekomme
Bavarois med vanille og syltet ingefær
Bavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet ingefær. Pynt gerne retten med et par ananaskirsebær eller jordbær og frisk mynte, og server den for gæsterne.
Bechamelsauce
Bechamelsauce er klassisk sauce i det franske køkken. Retten bruges i dag også meget i det italienske køkken og de fleste kender den nok bedst fra lasagne. Prøv denne opskrift på hjemmelavet sauce.
Bladselleri i valnøddeolie
Denne meget enkle opskrift bliver mere velsmagende, hvis du anvender en ren valnøddeolie. De bedste valnøddeolier udvindes af kerner, der først er ristede, og kommer fra Midtfrankrig
Blommetærte, fransk
Denne franske blommetærte har få ingredienser og er super let at lave med blandt andet hasselnødder. Prøv den til en franskinspireret madaften, eller til søndagshyggen hvor det kan være et lækkert pift
Blæksprutteragout med bulgur
Her er en lækker hovedret med blæksprutteragout med bulgur, der er inspireret af det sydfranske køkken. Så hvis du vil prøv noget nemt, anderledes med lækkert så prøv denne ret.
Blødende chokoladekage Molleux au chocolat
Blødende chokoladekage er en hver chokolade-elskers våde drøm. Den vil helt sikkert være et hit, så server den for familie, venner, børn eller voksne
Blå Foreller.
Hvis du vil have at du og dine gæster skal have en oplevelse så lave denne ret med blå foreller. Server gerne retten med smeltet smør, krydret med citronsaft. Velbekomme.
Blåmuslinger med peberfrugtcreme
Moules a la crème de poivrons eller blåmuslinger med peberfrugtcreme er en fransk inspireret forret, som både smager super godt, men også er let at lave og ser utrolig flot ud. Perfekt til gæster.
Blåmuslinger med pistou
Her er en lækker sommerret - blåmuslinger med pistou - server gerne med en grøn salat og flutes til. Perfekt som enkel men utrolig lækker hovedret for gæsterne. Retten er ganske nem at lave.
Boeuf à la mode
Denne ret stemmer oprindeligt fra Frankrig. Retten er nem at lave ned få ingredienser, men smager ikke desto mindre dejligt. Ideelt til hurtig, billig og let aftensmad.
Boeuf bourguignon
Her får du en klassiker fra det franske køkken. Kødet bliver lækkert mørt, fordi retten laves med svag varme. Det er traditionelt en Bourgogne, der bruges i retten, men anden vin kan også bruges.
Boeuf bourguignon med champignon
Her er et lækker gryderet, der oprindeligt stammer fra Frankrig. Retten er let at lave og smager dejligt. Nyd den i godt selskab med et glas godt vin. Retten skal laves med bourgognevin.
Boeuf Daube og kartoffelmos med rodfrugter eller pasta
Boeuf Daube stammer oprindeligt fra grænselandet mellem Italien og Frankrig og kan serveres med to slags tibehør: kartoffelmos eller pasta. Retten kan også laves i gryde og i ovn. Perfekt som aftensmad
Boeuf en daube
Boeuf en danube er en gryderet, der oprindeligt stammer fra Provence i Frankrig. Retten laves ved oksekød, der marineres i rødvin. Retten er perfekt til godt selskab med et godt glas rødvin.
Boeuf en daube à la provence
Beuf en daube à la provence- eller oksegryderet fra Provence, er som navnet en fransk inspireret gryderet med en masse smag. Serveres med kartoffelmos med masser af persille.
Bondesalat - Salade Paysanne
I Frankrig køber man som regel bacon udskåret i små strimler. Man kan få noget lignende herhjemme, men køb i stedet et stykke magert bacon og skær selv,
Bondesalat, fransk
Hvis du vil serverer lidt lækkert som tilbehør til kødretter eller som selvstændig frokostret, så prøv denne salat med bacon og franskbrød. Salaten er let at lave og smager super lækkert. velbekomme.
Bouillabaisse a la Marseillaise
Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe/-ret, der kan fremstilles af mange forskellige slags fisk, som hvilling, stenbider, rød mulle, samt hummer, languster
Bouillabaisse Fiske-Suppe
Bouillabaisse er en fiskesuppe, der stammer fra Frankrig. Suppen laves blandt andet med rejer og forskellige typer fisk. Prøv suppen med et godt glas vin sammen med gode venner.
Bouillabaisse med aïoli og hvidløgs-parmesancreme
Bouillabaisse er en flot fransk fiskesuppe, der her serveres med aïoli og en hvidløgs-parmesancreme. Retten laves med blandt fisk og skaldyr. Du kan altså efter smag og sæson beslutte indholdet.
Bouillabaisse med rødfisk og havkat
Bouillabaisse er en franskinspireret fiskesuppe, der kan laves på mange måder, oftest med skaldyr. Her laves suppen med rødfisk og havkat. retten er perfekt til gæster, måske serveret med et glas vin.
Boullettes - Meatballs - kødboller
Kødboller er lette at lave og kan smage rigtig lækre. Server for eksempel kødbollerne med tomatsauce og pasta, eller med sovs og kartoffelmos. Der er mange muligheder for let og lækkert aftensmad.
Bourgognegryde
Lækker autentisk gryderet med oksekød serveret med råstegte kartofler eller flutes. Retten er lækker som aftensmad eller hyggeligt fredag aften eller måske sammen med gæsterne og et godt glas rødvin.
Bourgogne-snegle
Her er opskriften på en simpel men lækker forret, der er fransk-inspireret. Retten består af grillede snegle, der serveres med lune flutes, og måske et lækkert glas rødvin.
Braiseret poulard fra bresse med fennikel og citronconfit
Poulard er en opfedet kyllinger, der vejer over 1200 g. Her brunes kyllingerne i klaret smør. Lækkert og flot forreret til gæsterne.
Braiseret tun i pebersauce
Thon braisé sauce poivrade eller braiseret tun i pebersauce er en fransk inspireret ret som er super flot og smager fantastisk. Stør kan også bruges.
Brandade med kammuslinger og hansakartofler i "Nicoise klæ'r"
Her er en spændende fransk inspireret opskrift på brandade, som en mos af olivenole og klipfisk. Retten er super flot, og således perfekt at servere for gæster.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
...
For børnekokke
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Airfryer
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Airfryer
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagemaskine
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
JETTE MORTENSEN
Jeg er 79 år. Har boet i Canada siden 1974. Elsker at lave mad. Holder meget af gamle Danske opskrifter. De vækker dejlige minder....
madABC.dk
Thai-bouillon kan bestå af: Fjerkræ, (vand, kød, ben, salt), rejer, citrongræs, grønsager (ingefær, løg, selleri, gulerod,...
Kristian Anhøj
Hvad kan jeg bruge i stedet for thai-bouillon ? Er det okse- eller grøntsags-bouillon.
else rasmussen
Jeg kan ikke finde friske figner...hvad kan jeg gøre i stedet?
Prøv vores Kogekunst quiz
Se alle de bedste
opskrifter med Airfryer
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
madABC.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...