Resultat af søgning
Udvidet søg
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Nytår
1
2
3
- 1. Januar Nytårsdag
- 1. Januar Nytårsdag - afhængigt af »helbred« og humør spiser mange suppe eller »junk-food«, men se lige alternativet her
- Nytårsaften
Opskrift på kogt laks med tilbehør af små kogte kartofler og nem hollandaise sauce. Nem hollandaise sauce laves ved at piske iskoldt smør sammen med æggeblommer og citronsaft. Til dessert serveres Bittens svesketærte med svesker, mandler og portvin.
- Nytårsmenu
Denne opskrift indeholder tre retter: Røget hellefisk i kalvebouillon, marineret oksemørbrad med saltkartofler og islagkage med kokos og bagt ananas. Hver ret har en tilberedningstid på 45-60 min. og indeholder detaljerede instruktioner samt en liste over ingredienser.
Appelsin-surprise
Opskrift på frossen appelsinsorbet med marengs og hakkede mandler. Skøn dessert der fryses i appelsinskal og bages i ovn. En lækker og festlig afslutning på måltidet.
Asiatiske tunkanapéer
En nem opskrift på tunmousse med pekannødder og ananas, der serveres på fuldkornskiks. Bland alle ingredienserne og fordel på kiksene, derefter opvarmes i mikroovnen i 1 minut.
Ballantine af laks med rejemousse
Ballantine består i denne opskrift af laks med rejemusse med. Anbefalet tilbehør til denne ret er minimajs og sukkerærter. Velbekommen.
Boeuf Wellington
Beef Wellington er en klassisk engelsk ret, som du skal lave til dit næste middagsselskab! Opskriften her gør det let for dig
Boiled cod
En traditionel opskrift på kogt torsk til nytår, serveret med smør, sennep, revet peberrod og hårdkogte æg. Hertil en hvid sauce med fløde, peber og fiskesennep. Perfekt til en festlig aften.
Ceviche med kammuslinger
Opskrift på forfriskende ceviche med kammuslinger og lime. Kammuslingerne marineres i limesaft og serveres med hakket grønt og koriander. Pynt med en skive lime på glasset for ekstra flair. Kan også laves med rejer.
Chili- og hvidløgsrejer
Opskrift på lækre stegte rejer med chili og hvidløg, krydret med salt og peber og toppet med frisk persille. Server med en god vin og et lækkert brød som tilbehør.
Chokolademousse med mynte
Chokolademousse med mynte er en lækker frisk dessert, toppet med lidt flødeskum. Denne enkle dessertopskrift er let og hurtig at lave
Choko-mynte kage
En lækker chokolade-mint lagkage med en luftig myntecreme. Perfekt til enhver lejlighed.
Citronmarineret laks med peberrod
En lækker opskrift på marineret laks med citronsaft, olivenolie og friske krydderurter. Serveres med cremefraiche og frisk peberrod. Perfekt til en let sommermiddag.
Culottesteg
Opskrift på culottesteg med både traditionel og gammeldags tilberedning. Stegen brunes på pande og steges i ovn, hvorefter den hviler inden udskæring. Serveres medium/rosa med vand i bradepanden for saftighed.
Dyrekølle
Opskrift på dyrekølle med enebær, spæk og flødesauce. Køllen brunes med krydderier og steges i ovnen. Grønsager og fløde koges til sauce. Server med kartofler og salat.
Dyrekølle stegt i ovn
Fremragende opskrift på stegt dyrekølle med svampesauce og æble-tyttebær garniture. Serveres med kartofler, ribsgelé og bønnesalat. En lækker vildt ret til festlige lejligheder.
Dyrekølle, ovnstegt
Opskrift på dyrekølle med enebær og rønnebærsauce. Køllen gnides med enebær, salt og peber, steges i ovnen og hviler efterfølgende. Sauce laves af stegesky, rødvin, rønnebærgelé og Maizena. Serveres med skiver af køllen. Smagfuld og saftig ret til aftensmaden.
Dyrekølle, rødvinsmarineret
Opskrift på marineret dyrekølle med rødvin, urter og ribsgele. Steges i ovnen og serveres med sauce lavet af stegeskyen. Kan serveres med persillevendte kartofler, kastanier og svampe. Kan fryses.
Dyreryg gourmet
Opskrift på lækker dyreryg stegt i rødvin og vildtbouillon. Nem og velsmagende ret, perfekt til en festlig middag. Server med en god sauce og tilbehør efter eget valg.
Dyreryg, ovnstegt
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Figen i armagnac
En lækker opskrift på kogte figner med armagnac og muscovado sukker. Server dem med vaniljeis og ristede mandler for en skøn dessertoplevelse.
Filet Mignon med peberkorn- og sennepssauce
Opskrift på saftige oksemørbradbøffer med cognacsovs. Bøfferne krydres med salt og peber, steges og holdes varme. Så steges løg i cognac, bouillon, sennep og peberkorn tilsættes og saucen koges og serveres med bøfferne. Serveres med kartoffelmos og grøn salat.
Fisk i fad med æbler
En lækker ovnret med fisk og æbler, krydret med karry og toppet med smør. Nem og velsmagende middagsret på kun 25 minutter i ovnen.
Flødekaviar
En opskrift på lækre stenbiderrognsmadder med flødeostblanding og friske grøntsager som pynt. Perfekt til en brunch eller frokost.
Foie gras a l'orange
Foie Gras med hvidvin og appelsin sukkerlage. Andelever marineret i hvidvin og krydderier, kogt og skåret i skiver. Serveres med sukkerlage af vand, sukker, cognac og appelsin.
Fondue med bouillon
En lækker fondueopskrift med mix af okse-, kalve- og svinekød. Serveres med hjemmelavet fonduesauce og tilbehør som saltagurker og perleløg. Skær kødet i tynde skiver, kog bouillonen op og nyd en hyggelig og sjov middag.
Fondue med marineret kød
En opskrift på fondue med okse-, lamme- og svinekød marineret i hvidløg, enebær, citronskal og mynte. Serveres med bouillon og salatblade.
Fransk citrontærte
En lækker citrontærte med knasende dej og cremet fyld. Dejen laves af hvedemel, sukker, smør, mandler og æg. Fyldet består af citronsaft, -skal, sukker, smør, fløde og æg. Server med frisk citronmelisse.
Franske kanelpærer
En opskrift på pocherede pærer med rom-flødeskum og ristede mandler. Pærerne koges i en sukkerlage med kanel, serveres med flødeskum og drysses med sirup og mandler.
Frugtsalat med råcreme
Frisk frugtsalat med hvidvin-lage og råcreme. Citron, kanel, kardemomme og vindruer giver en eksotisk smag. Serveres med citronmelisse til pynt.
Fyldt kransekage
Opskrift på lækre marcipanstænger med nougatfyld. Nem at lave og perfekt til jul. Marcipan, sukker, mandelmel og nougat rulles sammen og bages sprøde. Pyntes med glasur. Kan serveres som de er eller stables som et tårn.
Fyldt oksemørbrad
Oksemørbrad med valnøddefyld og champignonsauce. Mørbraden fyldes med grofthakkede valnødder, champignons og persillesmør. Steges og serveres med en cremet champignonsauce.
Fyldte ananas
En lækker opskrift på ananasfromage med frisk appelsinsmag. Ananas skæres i tern og overhældes med likør. Fromagen laves af æggeblommer, flormelis, husblas, fløde og appelsinsaft og hældes over ananassen. Pyntes med kogte appelsinstrimler. En frisk og lækker dessert!
Grilleret vildlaks med skalotteløg, nye løg og rødvinsfumé
En opskrift på grillede vildlaks med rødvinssauce, skalotteløg og porrer. Fisken pensles med olie og grilles, mens rødvinen reduceres med balsamico og smør. Skalotteløgene koges og pilles, porrerne skæres i ringe og grønsagerne sauteres. Serveres med plukket timian på toppen.
Grillet marineret oksespid med rucolasalat
Saftige oksekødsspid med chili-hvidløgs marinade og rucolasalat med oliven og cherrytomater. Serveres med balsamico dressing. Let og lækkert!
Græsk nytårskage
En lækker citronkage med sprøde mandler og flormelis som pynt. Nem opskrift med smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver, skummetmælk og citronsaft. Bag i ovnen og nyd den lækre kage!
Helstegt oksemørbrad med rødløgskompot og estragonsmør
Oksemørbrad med rødløgskompot og estragonsmør. Mørbraden brunes og steges, løgene koges ind i sukker og eddike, estragonsmør laves med citronsaft og dijonsennep. Serveres med karse kartofler.
Honningmarineret torskefilet 2
Opskrift på honningmarineret torsk med grønsager. Torsk marineres i fennikelfrø, honning, eddike og salt. Serveres med squash, rødløg og grønne bønner svitset i smør. Drysset med frisk citronmelisse. Smagfuld og sund ret!
Hummer med kaviar citronmayonnaise og peberrodsdressing
Opskrift på hummer med kaviar mayonnaise: Kog hummer i 10 min, flæk den og fjern mavesækken. Bland mayonnaise med citronsaft, kaviar, creme fraiche, salt, peber og revet peberrod. Server med hummeren.
Hvid chokoladeis med pandegrillet ananas
En lækker opskrift på hjemmelavet hvid chokoladeis med grillede ananas skiver og frisk mynte som pynt. Nem og lækker dessert uden æg. Server med dessertvin.
Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle
Opskrift på saftig lammekølle med honning-sennepsglasur, rosmarinbagte kartofler og tomater. Steges i ovnen ved 200ºC i ca. 1 ½ time. Server med skummet stegesky som sauce.
Indbagt laks i lime-flødespinat
Lækre laksepakker med spinat og lime i sprøde butterdejspakker. Nem og lækker opskrift perfekt til en middag med grøn salat og flûtes.
Indbagt oksemørbrad
Opskrift på oksemørbrad indpakket i butterdej med champignonsauce. Mørbraden brunes og champignoner ristes, før de blandes med cremefraiche, salt, peber og citronsaft. Alt pakkes ind i butterdej og bages i ovnen. Serveres med rødvinssauce, kartofler og salat.
Indbagt oksemørbrad
Opskrift på oksemørbrad indpakket i butterdej med champignonsauce. Mørbraden brunes og champignoner ristes, før de blandes med cremefraiche, salt, peber og citronsaft. Alt pakkes ind i butterdej og bages i ovnen. Serveres med rødvinssauce, kartofler og salat.
Indbagt oksemørbrad med champignon sauce
Oksemørbrad indpakket i butterdej med porre, champignon, bacon, hvidløg og ost. Serveres med svampesauce. Sprødt og lækkert!🍴🥩🍄
Indbagt svampesuppe 2
En cremet svampesuppe med fjordrejer og butterdej låg. Perfekt til en lækker middag med masser af smag og fylde.
Indbagt svinemørbrad med krydderurter
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Ingefærfromage med melon og mango
En lækker opskrift på vanilje-ingedfær fromage i chokoladeskåle. En let og frisk dessert perfekt til sommeren. Server med friske frugter som melon og mango. 🍈🥭
Ingefærprofiterolles med citruskaramel
En lækker dessert med sprøde profiterolles fyldt med is eller creme, toppet med en skøn karamelglasur. Perfekt til enhver sød tand!
Jomfruhummer bagt med krydderurtesmør
Danske jomfruhummere smager fantastisk. Her bruges de i en forret, hvor hummerne bages i oven sammen med en lækker krydderurtesauce lavet på blandt andet hvidløg, pinjekerner, persille og smør.
1
2
3
1
2
3
For børnekokke
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Airfryer
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Airfryer
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagemaskine
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
JETTE MORTENSEN
Jeg er 79 år. Har boet i Canada siden 1974. Elsker at lave mad. Holder meget af gamle Danske opskrifter. De vækker dejlige minder....
madABC.dk
Thai-bouillon kan bestå af: Fjerkræ, (vand, kød, ben, salt), rejer, citrongræs, grønsager (ingefær, løg, selleri, gulerod,...
Kristian Anhøj
Hvad kan jeg bruge i stedet for thai-bouillon ? Er det okse- eller grøntsags-bouillon.
else rasmussen
Jeg kan ikke finde friske figner...hvad kan jeg gøre i stedet?
Prøv vores Kogekunst quiz
Se alle de bedste
opskrifter med Airfryer
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
madABC.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...