(Isen er lavet på grundlag af færdigkøbt vaniljeis)
6 æbler fx. Filippa eller Belle de Boscoop
½ dl vand
1 spsk sukker
½ dl ahornsirup
1 l god vaniljeis
Til servering:
ahornsirup
evt. mandelflager
evt. stegte æbleringe af 2 æbler 1 spsk smør 1 spsk sukker
Skræl æblerne, fjern kernehuset og damp dem i en gryde med låg
sammen med vand og sukker i 5-8 min. til de er kogt ud. Mos æblerne
med en gaffel.
Der skal være ca. 600 g færdig æblemos. Skær isen i mindre stykker
og kom den i blenderen eller rør den blød med en håndmixer.
Tilsæt æblemosen samt ahornsirup og rør isen sammen.
Frys den ca. 3 timer eller til den er færdigfrosset.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering, så den bliver blødere.
Anret isen i portioner og hæld ahornsirup over.
Stil evt. ahornsirupen i fryseren ½ time før servering, så den bliver
tykkere og holder sig flot og mørk ovenpå isen.
Drys evt. med mandelflager.
Æbleringe: æblerne skræres i ringe eller både og steges et par
minutter i smør til de er møre.
Drys med sukker under stegningen.