8-10 personer
5 madæbler
300 g sukker
160 g usaltet smør
lidt kanel
50 g mandelsplinter
3 æg
160 g hvedemel
1 dl fløde
60 g rosiner
5 cl calvados
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i kvarter.
Placér æblerne i et gratinfad, drys dem med 50 g sukker og lidt kanel, dæk med 80 g smør skåret i små stykker.
Steges i en varm ovn, 180-200°C, i ca. 20 min, vendes nu og da.
Smør en springform og drys den med mandelsplinter.
Læg de bagte æblestykker i bunden.
Pisk de 3 æg med 200 g sukker, tilsæt 1 dl fløde og 60 g smeltet smør, tilsæt hvedemel og rosiner.
Hæld dejen over æblerne.
Bages ved 180° i ca. 25 min.
Imens koges en sirup på de 50 g sukker og 3 spsk vand, træk den af ilden og tilsæt calvadosen.
Kagen tages ud af formen, vendes og pensles med siruppen.
Kagen smager godt med vaniljeis, engelsk creme, flødeskum eller cremefraiche.
Server den varm eller lunken.