Logo

Lammerullesteg på grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammerullesteg på grill

 

Porchetta er en vidunderlig italiensk ret, som både kan tilberedes på grillen eller i ovnen. I denne opskrift på lammerullesteg bruges et lammeslag.

Men hvad er porchetta? Det er i virkeligheden en traditionel italiensk rullesteg af svineslag der er fyldt med skønne velduftende grønsager og krydderurter som fx fennikel, løg, hvidløg, salvie eller rosmarin, der tilberedes i ovnen eller på grillen. Kombinationen af krydderurter og kødet passer utrolig godt sammen, og kan serveres på flere forskellige måder. Ved, at lade skindet være på slaget får du den sprødeste og lækreste rullesteg du kan forestille sig.

 

Køb en lammebov hos slagteren og bed ham om at tage benet ud og skære kødet op, så det ligger helt fladt. Fyld stegen med grofthakket persille, finthakket hvidløg og godt med salt og peber.

Rul stegen stramt sammen og bind omkring den med bomuldssnor. Nu kan stegen skæres ud til medaljer (der holdes sammen med en tandstikker) og grilles som koteletterne 3-4 min. på hver side.

 

Eller den kan steges hel på spid som en lammekølle:

 

Pisk olie med rødvin, rigeligt peber fra kværn og Kryddersauce.

Rullen pensles overalt med olien og sættes på det roterende spid, der skal anbringes i god afstand fra kullene.

Stil en alubakke under lammerullen til at opfange fedtet ellers oser det.

 

En lammerulle skal have mellem 1 og 1½ times stegetid, alt afhængigt af rullens tykkelse.

Den bør pensles med krydderolien af og til.

 

Prøv om lammerullen er gennemstegt ved at stikke en kødpind ind i rullens midte.

Hvis saften, der siver ud, er rød, har den ikke fået nok.

Lammekød smager bedst, når det er stegt rosa.

 

Hvis rullen ikke er brunet nok, må du flytte spiddet længere ned de sidste 5-10 min.

Drys af og til stegen med groft salt, men ikke den første halve time.

 

Lad rullen ligge og hvile på skærebrættet et kvarters tid, inden kødet skæres ud i tynde skiver.

 

Tips: Især til lam smageren Græsk salat dejligt. Den består altid af tomater, salatagurk, løg og fetaost. Skær tomaterne i skiver eller både, agurken og osten i terninger og løgene i ringe. Pynt med sorte oliven og vend salaten i olie pisket med citronsaft, presset hvidløg og rigeligt friskkværnet peber.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her