Logo

Hybenchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hybenchutney


Du kan bruge både friske og frosne hybenskaller til denne velsmagende chutney. Lækkert tilbehør til varme retter og kraftige oste.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Giver 2 glas á 400 g

 

#

250 rensede hyben

3-4 æbler (250 g uden skræl og kernehus)

75 g rosiner

10 g frisk ingefær

1 fed hvidløg

½ frisk chili

2 økologiske citroner

75 g farin

½ tsk salt

*

 

HAK hyben, æbler og rosiner groft brug evt. en foodprocessor.

RENS ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint.

VASK citronerne, riv skallen, og pres saften.

HÆLD frugten i en gryde med de øvrige ingredienser, og giv det et opkog under omrøring.

Skru ned og lad chutneyen simre, til den har passende konsistens (ca. 20 min).

FYLD chutneyen på skoldede glas, og luk dem til med det samme.

Server chutneyen som tilbehør til varme retter, koldt kød eller en kraftig ost.

 

TIPS: Brug chilien med eller uden frø og mellemvægge. Uden er smagen mild, med bliver den stærk.

 

Hybenchutney

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her