Du kan bruge både friske og frosne hybenskaller til denne
velsmagende chutney. Lækkert tilbehør til varme retter og kraftige oste.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Giver 2 glas á 400 g
#
250 rensede hyben
3-4 æbler (250 g uden skræl og kernehus)
75 g rosiner
10 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
½ frisk chili
2 økologiske citroner
75 g farin
½ tsk salt
*
HAK hyben, æbler og rosiner groft brug evt. en
foodprocessor.
RENS ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint.
VASK citronerne, riv skallen, og pres saften.
HÆLD frugten i en gryde med de øvrige ingredienser, og giv
det et opkog under omrøring.
Skru ned og lad chutneyen simre, til den har passende
konsistens (ca. 20 min).
FYLD chutneyen på skoldede glas, og luk dem til med det
samme.
Server chutneyen som tilbehør til varme retter, koldt kød
eller en kraftig ost.
TIPS: Brug chilien med eller uden frø og mellemvægge. Uden
er smagen mild, med bliver den stærk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin