ca. 1 portion
# Ingredienser
400 g hyben
1 l vand
1 citron
50-100 g sukker
10 g kartoffelmel
* Tilberedning
Flæk hybenfrugterne og fjern kerner, stilk og blomst (det er lidt besværligt med optøede frugter, men det kan lade sig gøre).
Skræl et par strimler citronskal af citronen.
Kom frugt og citronskal i en gryde med vandet og kog hybenfrugterne helt møre.
Fisk citronskallen op og gnid frugterne gennem en sigte.
Smag suppen til med sukker og kog den op.
Tag gryden af ilden og rør kartoffelmel, udrørt i lidt vand, i under piskning.
Smag den færdige suppe til med friskpresset citronsaft.
Suppen kan spises med gode kammerjunkere og evt. en klat Creme Chantilly (flødeskum af 1 dl piskefløde pisket med kornene af en halv vaniljestang og en halv teske flormelis).