15 fed hvidløg
1 porre
400 g kartofler
1 bdt persille
1 rød peber
¾ kg tomater
½ l. hønsefond
2 dl tør hvidvin
2 spsk olivenolie
Tilbehør:
Daggammelt flûtes
Hvidløg pilles og hakkes fint. Tomater skoldes og flåes.
Skæres i terninger. Den hvide del af porren skæres i skiver.
Persille hakkes groft. Rød peber skæres i mindre terninger.
Hvidløgene svitses i olien uden at tage farve.
Porre, rød peber og persille svitses med.
Hvidvin og hønsefond tilsættes. Tomaterne tilsættes.
Det hele koger til grønsagerne er møre.
Smages til med salt og peber.
Jævnes lidt med Maizena og koges svagt i 10 min.
Flutes skæres i skiver og ristes i olivenolie tilsat vineddike og hvidløg.
Serveres i små suppekopper, rygende varm.