8 vagtler
salt og peber
1 løg
50 gram smør
½ dl cognac
1 lille bundt persille
1 ½ dl vand
Sauce:
stegeskyen
1 dl vand
2 ½ dl piskefløde
Gå vagtlerne efter for fjerposer og fjern dem men en pincet.
Krydr fuglene ud og indvendigt med salt og peber.
Bind vagtellårerne ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn.
Pil og hak løget.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande og brun vagtlerne og
løgterninger over ikke for kraftig varme.
Hæld cognacen over og antænd den.
Lad flammerne dø og tilsæt persillestilke og vand.
Dæmp varmen og fordel det resterende smør over vagtlerne.
Steg vagtlerne ca. 15 minutter under låg.
Vend dem en gang efter 7 -8 minutter.
Tag vagtlerne op og læg dem på et varmt fad.
Dæk dem med alufolie og et viskestykke.
Lad dem hvile 10 minutter.
Sauce: Kog sauterepanden af med 1 dl vand.
Si skyen over i en mindre gryde og tilsæt piskefløden.
Kog saucen ind uden låg, til den tykner let.
Smag til med salt og peber.
Fjern bomuldsgarnet fra vagtlerne, læg dem på et varmt serveringsfad og øs lidt af saucen over og byd resten til.
Tips: Ønskes saucen tykkere, kan den jævnes med lidt majsstivelse
(Maizena hvedemel) udrørt i lidt vand.
Tilbehøret bør være enkelt, så den sarte vagtelsmag ikke overdøves.
Server fx. hasselbackkartofler og letkogte grønsager til.