Logo

Langtidsstegt flæskesteg med rosenkål-baconmix

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt flæskesteg med rosenkål-baconmix

1 flæskesteg, ridset

groft salt, friskkværnet peber

1 løg i grove stykker

frisk timian

hvidløgsfed, knuste med en kniv

hele nelliker

laurbærblade i mindre stykker

 

Flæskestegen inden den kommes i ovnen

Rids sværen på flæskestegen dybt nok - men heller ikke for dybt!

Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre sværden lækker sprød.

Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.

Krydr med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.

Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.

Sæt det i ovnen ved 125°C i 4 timer.

Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis sværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250°C og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!

Lad den stå lidt inden den skæres ud i skiver.

 

Den færdige flæskesteg

 

Husk at bruge stegeskyen til sauce.

Sigt den, skum den og kog den lidt ind.

Jævn den med lidt meljævning, smag den til og du har den skønneste sauce til flæskestegen.

 

 

Rosenkål med bacon:

1 bakke friske rosenkål

salt, friskkværnet peber

1 pakke bacon i tern

saft af 1 appelsin

1 spsk akaciehonning

2 fed hvidløg, finthakket

 

Skyl rosenkålene godt og skær stokken af.

Fjern de yderste blade og skær dem i kvarte eller halve, alt efter størrelse.

Varm en pande op og svits bacon, til det er næsten færdigt (sprødt og gyldent).

Kom rosenkål og hvidløg ved, krydr med salt og friskkværnet peber og steg videre.

Når rosenkålene begynder at tage farve, presses saften af 1 appelsin ud over og der kommes honning ved.

Lad det koge ind ind, smag til og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her