Logo

Moules frites med aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moules frites med aïoli

 

Let opskrift på skønne moules frites - kombinationen af de friske blåmuslinger, de sprøde pomfritter og den fede aïoli er himmelsk.

4 personer Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.

 

# Ingredienser til Moules frites med aioli:

1.5 kg blåmuslinger

1 kg bage- eller store kartofler

2 spsk olie

flagesalt og sort peber

50 g løg

150 g gulerødder

2 fed hvidløg

120 g fennikel

olie til stegning

2 dl hvidvin

1 dl vand

1 håndfuld bredbladet persille

1 gl. aïoli

1 bk salat

*

Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olie, salt og peber.

Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 °C, indtil de er gyldne og sprøde.

 

Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand.

Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.

Hak løg og hvidløg fint.

Skær fennikel i mundrette stykker.

 

Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.

Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut.

Kom hvidvin og vand på og læg et tætlukket låg på.

Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.

 

Tilsæt hakket persille, og servér muslingerne med fritter, aïoli og salat

Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

 

Tips: Nem snyde-aïoli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olie.

Opskrift på rigtig aïoli ses HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her