500 g kyllingehjerter
1 mellemstort løg
100 g soltørrede tomater
1 tsk karry
2,5 dl mælk
25 g smør
12 mellemstore kartofler (800 g)
1 bundt broccoli eller 1 kop ærter
1 æg
Skær den øverste del af hjerterne fra, den del der er hvid. Snit løgene fint. Hak tomaterne.
Smelt smørret i en gryde og kom løgene heri, lad det svitse 2 minutter.
Tilsæt karry og soltørrede tomater og svits yderligere 2 minutter.
Tilsæt hjerterne og lad det svitse til hjerterne er brunede.
Tilsæt ½ liter vand og lad simre under låg i 1 time.
Nu tilsættes mælken, mængden afhænger af hvor meget sauce du vil lave... og det simrer igen i ca. 15 minutter.
Jævn saucen lige inden servering.
Kartoflerne skrælles og skæres ud i små stykker, samme størrelse som du ville lave hvis det var til brasede kartofler, og broccolien gøres ren, skæres i samme størrelse stykker og det hele kommes op i en gryde og koges til det er mørt.
Hæld vandet fra og rør det til en mos med en håndmixer.
Tilsæt lidt mælk for at få det jævnt, og evt. 1 enkelt æg.