(1 stor eller 10-12 små)
175 g smør
175 g sukker
3 sammenpiskede æg
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt allehånde
2 spsk mandelmel
175 g rosiner
175 g korender
50 g sukat
50 g hakkede cocktailbær
saft og fintreven skal af 1 citron
saft og fintreven skal af 1 appelsin
3-4 spsk whisky
hele smuttede mandler
flormelis
Pisk smør og sukker sammen, gerne i en foodprocessor. Tilsæt de sammenpiskede æg. Hvis dejen begynder at skille, tilsættes 1 spsk hvedemel. Når massen er jævn, røres melet i. Tilsæt bagepulver, allehånde og mandelmel og rør det hele sammen. Rør frugt og frugtskal i. Tilsæt frugtsaft og whisky og rør det i. Hvis man vil lave én stor kage, hældes dejen i en smurt dyb 20 cm springform og pyntes med smuttede mandler langs kanten. Den bages ved 170ºC i 2-2 ½ time. Hvis man laver små kager, fyldes dejen i muffinforme med papir og pyntes med en smuttet mandel. De bages 20-25 minutter ved 170ºC. Pyntes med whiskysirup og siet flormelis. Serveres lun med zabaglione.
Whiskysirup:
100 g rosiner
75 g sukker
1 dl whisky
1 dl vand
Alle ingredienserne blandes i en gryde. Lad det simre i 10 minutter. Blandingen blendes, sies og afkøles.
Zabaglione:
4 æggeblommer
75 g sukker
1 dl whisky
½ dl vand
Alle ingredienserne piskes sammen i en stor skål. Skålen sættes i en gryde med letkogende vand. Skålen må ikke nå vandet. Det hele piskes, indtil blandingen har en let og cremet konsistens.