1 dl sirup
50 g smør
75 g mørk farin
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk stødt ingefær
½ tsk hjortetaksalt
1 æg
ca. 300 g hvedemel
Glasur:
1 æggehvide
150 g flormelis
½ tsk eddike
Smelt sirup, smør og farin i en gryde ved svag varme.
Rør krydderierne i og lad blandingen afkøle til lunken.
Rør hjortetaksalt, æg og det meste af melet i, rør dejen glat og ensartet.
Ælt hvedemel i til dejen er smidig og blank.
Lægges i køleskab i 4-5 timer eller til næste dag.
Æltes og rulles ud på melet bord og skæres i facon eller stikkes ud med kageforme.
Bages på næstnederst rille i forvarmet ovn ved 200°C i ca. 10 min.
Afkøles på rist.
Rør glasuren sammen - den skal være blank og glat.
Hæld glasuren i et papirkræmmehus og sprøjt den i mønster på de afkølede kagemænd - koner eller huse.
Opbevares i kagedåser.
Det kan tage sin tid at lave disse kagefigurer - men de kan blive så flotte.
Lad børnene pynte deres egne figurer.
Man kan evt. lave et hul øverst i figuren - sætte et rødt bånd i og hænge dem op - der hvor man synes. Det kan se hyggeligt ud.