Logo

Rugbrød - genbrugsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500–700 g gammelt rugbrød
vand
50 g gær
1 dl mælk
ca. 1 tsk salt
ca. 600 hvedemel
 
Rugbrødet sættes i blød i vand til det er opløst. (hvis brødet er frosset
sættes det i blød i varmt vand fra vandhanen).
Hæld brødet over i et dørslag, så vandet hældes fra.
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Brødet hakkes og derefter tilsættes mælken med gær.
Tilsæt derefter salt og hvedemel.
Brødet slås op og formes og hæver ca. 30 min.
Bagetid 45–60 min. ved 200ºC på nederste rille i ovnen.
 
Tips: En anden måde at anvende rugbrødsskorper, tørt rugbrød osv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her