500 g hakket lammekød
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
½ tsk tørret merian
salt
peber
olivenolie til stegning
Stuvede kartofler:
1 kg små kartofler
50 g smør
2 spsk hvedemel
4 dl sødmælk
1 bundtdild
Bagte rødløg:
4 rødløg
groft salt
10 g smeltet smør
Tilbehør:
200 g grønne bønner
Ælt lammekødet med krydderierne.
Form kødet til 4 krebinetter og steg dem i olien i ca. 5 min. på hver side.
Stuvede kartofler:
Kartoflerne koges, pilles og skæres i skiver.
Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt.
Hæld mælken i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning.
Lad saucen koge i ca. 10 min., pisk i saucen så den ikke klumper.
Er saucen for tyk tilsættes lidt vand.
Tilsæt kartoflerne og hakket dild og smag til med salt og peber.
Bagte rødløg:
Skær løgene i kvarte.
Fordel groft salt i bunden af et ovnfast fad og læg løgene i fadet.
Smelt smørret og pensl det over løgene.
Bag løgene ved 200ºC i ca. 15 min.
Tilbehør:
Bønnerne nippes og koges i letsaltet vand i 3 min., hvorefter de afdryppes i en sigte