Desserten
er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade).
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Køle/frysetid: 2 timer
#
4
syltede pærer
Chokoladeganache:
100
g mørk chokolade
¼ liter
piskefløde
Hvidvinssorbet
(kræver ismaskine):
½
liter vand 225 g sukker
2½
dl hvidvin uden fadsmag (fx Sauvignon Blanc fra Loire eller en hvidvin fra
Alsace, fx Riesling)
Pynt:
citronmelisse
*
Hak
chokoladen, og smelt den i varm fløde.
Kog
i 2 min., og sæt cremen koldt i 2-3 timer.
Kog
vand og sukker, til sukkeret er opløst.
Sæt
lagen i køleskabet, til den er helt kold.
Bland
med hvidvin, og kør sorbeten i en ismaskine til fast konsistens.
Pisk
den kolde chokoladecreme luftig med en håndmikser,
Anret
halve pærer med kugler af hvidvinssorbet og chokoladeganache.
Pynt
med citronmelisse.