Denne
klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra
Jacques Offenbachs operette af samme navn.
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min.
#
Pocherede
pærer:
4
pærer
2dl
vand
125
g sukker
1
vaniljestang
evt.
½ økologisk citron
Chokoladesauce:
1 ½
dl piskefløde
150
g mørk chokolade
evt.
sukker
Tilbehør:
½
liter vaniljeis
30
g mandler
*
Skræl
pærerne, og udbor kernehusene fra bunden med en skrællekniv.
Kog
vand, sukker, den flækkede vaniljestang og evt. citronstykker i 5 min.
Kog
pærerne i sukkerlagen ved svag varme i 10-15 min, til de er møre mærk efter med
en kniv eller kød nål.
Lad
dem køle af i sukkerlagen.
Giv
fløden et opkog.
Pisk
små stykker chokolade i fløden.
Smag
til med sukker, og hold saucen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller
meget varmt vand).
Anret
afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce.
Drys
med hakkede mandler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin