Logo

Pære Belle Helene-tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

½ portion af efterfølgende linsedej (resten kan fryses)

 
Linsedej:
100 g blødt smør
250 g hvedemel
100 g sigtet flormelis
evt. 1 citron, revet skal af
lidt salt
½ æg, letpisket
1 æggeblomme

Pocherede pærer:
150 g akaciehonning
1 l vand
250 g sukker
1 citron, saften af
3 pærer, williams, packham eller conference er gode

Fyld:
75 g mandler
150 g rørsukker
25 g vanilje sukker
200 g smør (rumtemperatur)
2 dl hele æg, sammenpiskede (co. 4 æg/200 g, rumtemperatur)
50 g hvedemel, sigtet
50 g mørk chokolade, gerne 70%, grofthakket

* Tilberedning

Skær smørret til linsedejen i tern.
Kør hvedemel, smør, flormelis, citronskal og salt sammen, til blandingen ligner sand.
Tilsæt æg og æggeblomme, og ælt dejen videre et øjeblik, til den er glat og smidig.
Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i ½ time.
Du skal bruge halvdelen af dejen, resten kan du med fordel fryse, du skal bare pakke den godt ind i film.
Kom honningen i en gryde sammen med vand, sukker og citronsaft, og kog det op.

Skræl imens pærerne, og skær dem i halve.
Fjern kernehuset og stilken.
Kom pærerne i lagen, og dæk dem til med bagepapir.
Kog dem langsomt i lagen, til de lige netop er kogt (det er de, når du kan stikke en spids kniv lige igennem, og der stadig er lidt modstand).
Afkøl pærerne i lagen.

Tag dem op, når de er kolde, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Smør en tærteform på 24 cm, og drys med majsgryn eller hvedemel.
Beklæd bund og sider af tærteformen med linsedejen, og prik den med en gaffel.

Blend mandlerne til fyldet sammen med rørsukker og vaniljesukker i en foodprocessor eller blender.
Tilsæt smør og æg, og rør hurtigt massen glat.
Skrab siderne ned, og tilsæt hvedemel.
Rør det endnu en kort gang igennem.
Vend chokoladestykkerne i til sidst.

Massen kan også røres sammen med en håndmikser, det tager bare lidt længere tid.
Fyld massen i tærtebunden.
Glat overfladen, og placer pærerne ovenpå.

Bag tærten ved 170 ºC i 45-50 min.
Den er færdig, når man kan stikke en knivspids midt i den, uden at noget hænger ved. Server kagen lun med vaniljeis og gerne chokoladesauce.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her