2 plader frossen butterdej
4 små syrlige æbler
50 g smør
1 dl sukker
Formene:
Smørrebrødspapir
½-1 dl sukker
Vanilleskum:
2 dl piskefløde
vaniljesukker
Klip 4 stykker papir, som passer til bunden af portionstærteforme. Drys formene med sukker, så bunden er dækket.
Stil dem i ovnen ved 200°C til sukkeret er smeltet.
Tag formene ud af ovnen.
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær dem i tynde både, som lægges i formene.
Kom en klat smør og lidt sukker i hver form.
Rul dejen ud og dæk formene.
Tryk dejen godt ned i kanterne.
Bag tærterne i ovnen ved 200°C i ca 15-20 minutter eller til
butterdejen har fået en gylden farve.
Vend tærterne ud på 4 tallerkener, så dejlaget kommer nederst.
Fjern papiret
Pisk fløden til skum og smag den til med vaniljesukker.
Server tærterne lune med vaniljeskummet til.