Logo

Æbletærte med ny smag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g smør
125 g farin
100 g flormelis
3 æggeblommer
1 tsk kanel
1 spsk vaniljesukker
400 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld: 5-6 æbler
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche.
 
Rør smør, farin og flormelis godt sammen.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt kanel og vaniljesukker. bland hvedemel og bagepulver i og saml hurtigt dejen.
Læg den evt. koldt ½-1 time.
Rul eller tryk halvdelen af dejen ud i en tærteform eller lille bradepande ca. 20x30 cm.
Skræl æblerne, del dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus og læg dem med den buede side opad i tærtebunden.
Rul resten af dejen ud og læg over som låg.
Skær nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud.
Bag tærten 25-30 min. ved 200ºC. Server tærten lun med flødeskum eller cremefraiche. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her