Logo

Kogt sild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt sild


Kogt sild som den traditionelt serveres på Lolland:

# Ingredienser 
To sild pr. person an­ses for passende.
Køb kogesild med hoved, hale og indvolde.

* Tilberedning

De udvandes i 4-7 timer alt ef­ter temperament og behov for at få sin saltbalance i orden.
Der­efter lægges de i koldt vand og er færdige, når de koger op.
De spises så varme som mu­ligt. Nogle vil måske vige tilba­ge, fordi indvoldene er i silden. 

Men sådan er de blevet spist i år­hundreder.

Det kræver måske lidt behændighed at spise dem, for der er ben i og det er tilsyneladende danskerens skræk.
Det synes helt klart, at grun­den til at mange ikke spiser fisk, er at der »er så mange ben«.
Tja, men for fisken er benene en nødvendighed og vi menne­sker får en mere velsmagende
fisk ud af det ved at stege eller koge dem med benene i.
 
Et godt råd! Spis syltede rød­beder sammen med kogt sild. Det »kvajner« siger man på Vestlolland. 

Hvad ordet kvajner rigtigt dækker over, ved jeg ikke helt nøje, men det kvajner altså. 

Rugbrød og smør samt en øl og endelig en snaps er tilbehøret.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (21 stemmer)
Siden er blevet set 7.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her