1 kg økologiske figner
1 dl vand
1 spsk Atamon
600 g sukker
2 ½ dl Madeira
Tilbehør:
4 dl figensaft
2 ½ dl piskefløde
1 cl Madeira
9 blade kvan - angelika
3 spsk vand
1 tsk kartoffelmel
15 g mandler
50 g sukker
Figner:
Fignerne vaskes og skrælles ca. 1 cm fra stilken og ned, og blomsten tages ud.
Læg fignerne i et glas. Bring sukker og vand i kog.
Afkøles lidt og hældes over fignerne.
Der bindes til og glasset står køligt til næste dag.
Gentag processen.
Tredie dag (sidste dag) hældes saften fra i en gryde.
Saften bringes i kog, fignerne lægges i og trækker lidt.
Derefter kommes fignerne tilbage i glasset, saften indkoges til fignerne er dækket i glasset, tilsæt lidt Atamon.
Bind glasset til og sæt det i køleskab. Lagringstid ca. 1 uge.
Figensaft:
Saften bringes i kog og kartoffelmel udrørt i lidt vand tilsættes.
Når saften begynder at perle i kanten, er saften færdig.
Mandelfløde:
Mandlerne smuttes i kogende vand og hakkes i ikke for små stykker. Fløden piskes næsten stiv, hvorefter madeiraen hældes forsigtig i og samles med piskeren. De hakkede mandler tilsættes - gem lidt til pynt.
Glaserede kvan:
Melis karameliseres og vandet hældes ved. Så snart sukkeret begynder at karamellisere, nedkoges til sirup.
Bladene blancheres i kogende vand, tørres og vendes i karamellen.
Lægges derefter på et stykke papir drysset med sukker.
Fignen anrettes på bund af figensaft på en tallerken.
Pyntes med mandelfløde, den glaserede kvan og mandler.
Resten af mandelfløden anrettes i en lille skål ved siden af.