6 friske figner
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
4 plader butterdej (10 x 20 cm. - Købes i supermarkeder)
flormelis
½ liter vaniljeis
2 kopper brombær
1 spsk vand
3 spsk sukker
Fignerne halveres fra top til bund.
Fignerne lægges i en bradepande og smøres med smør, som er rørt sammen med sukker og kanel.
Fignerne bages i ovnen ved 200ºC i 5-10 minutter.
Butterdej skæres i trekanter og drysses med flormelis.
Lægges imellem 2 stykker bagepapir og bages i pres, mellem 2 bageplader i ca. 10 minutter, i ovnen, ved 180-200ºC.
Trekanterne skal være gyldenbrune.
Brombær koges til kompot, sammen med sukker og vand.
Stilles koldt. Kompotten kan eventuelt pureres og sigtes.
Butterdejs-trekanterne lægges i 3 lag, med rørt vaniljeis imellem. Brombær og figner lægges pænt rundt om.
Tips: Butterdejsbundene kan laves dagen før. Franske vafler kan anvendes i stedet.