Muscovado-is
1,5 dl piskefløde
2 dl mælk
1 spsk glukose
1 dl lys eller mørk muscovado råsukker
5 æggeblommer (pasteuriserede)
Mandler i rom:
400 g søde mandler
50 g pistacienødder
1 dl hvid rom
2 dl vand
5 dl lys muscovado råsukker
Pisk æggeblommer og muscovadoråsukker sammen.
Giv fløde, mælk og glukose et opkog.
Pisk æggeblandingen i den varme mælkeblanding.
Hæld blandingen gennem en tætmasket si.
Kør blandingen i ismaskinen, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer.
Rør i blandingen af og til.
Skold, og smut mandlerne.
Læg mandlerne i en pæn glaskrukke.
Bland muscovado råsukker og vand i en gryde, og kog indtil sukkeret er smeltet.
Lad blandingen afkøle. Tilsæt rom.
Hæld lagen over mandlerne.
Lad stå mindst 1 uge.
Serveres til is.
Hvis du anvender mørk muscovado råsukker, får isen en lakridsagtig og kraftigere smag, end hvis du anvender lys muscovado råsukker.