225 g flækkede mungbønner
100 g tørret kokos
1 æggeblomme
125 g sukker
1 ¾ dl vand
Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm.
Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er
fuldstændigt møre.
Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint.
Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej.
Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon.
Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til
sukkeret er opløst.
Skru ned for blusset.
Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem
forsigtigt i 2-3 minutter.
Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad.
Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på
serveringsfadet.
Dessert skal være kold inden servering.
Tips: En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der
minder om store butter beans (en slags limabønne).