Her er en sød, sommerlig favorit med rabarber. Dejen er rørt
med bønne mos i stedet for smør og olie, så kagen er fedtfattig. Pynt evt. med
lidt friske jordbær.
1 kage til 12-16 stykker. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 45
min.
#
1 dåse hvide bønner (240 g drænet)
3 æg
125 g rørsukker
1 tsk vaniljepulver
75 g kokosmel
50 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Fyld:
500 g rensede rabarber
2-3 spsk rørsukker
1 spsk majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
*
Rens bønnerne grundigt, dryp af i en sigte, og kør dem til
mos i en foodprocessor.
Pisk æg og rørsukker til en tyk og luftig creme i 5-8 min.
med en håndmikser.
Tilsæt vanilje og bønnemos.
Bland kokosmel, mel og bagepulver sammen, og rør det i
dejen.
Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
Vend dem sammen med rørsukker, majsstivelse og vaniljesukker.
Drys dem over dejen, og tryk dem let ned.
Bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i cirka 45 min.
Tjek med et træspid, om kagen er gennem bagt; der må ikke
sidde rå dej på.
Afkøl kagen på en rist, og skær den i firkanter.
TIPS: Du kan også bruge 100 g tørrede hvide bønner. Udblød
dem i koldt vand i mindst 8 timer, og kog dem så møre i rent vand i 40-50
minutter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin