- er en klassisk
dessert, som er ved at gå i glemmebogen. Det er lidt synd, for desserten er
enkel at lave og smager godt.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/bagetid: 55 min. 6-8 personer
#
225 g daggammelt
hvedebrød
75-100 g rosiner
½ liter mælk
5 æg
5 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2-3 spsk fin rasp
50 g smør
Tilbehør: frugtsauce
*
Skær brødet i
terninger og fordel dem i et smurt, ovnfast fad sammen med rosinerne.
Bring mælken i kog.
Pisk æggene godt
sammen med sukker og vaniljesukker.
Pisk lidt af den
kogende mælk i æggene og hæld det hele tilbage i gryden.
Varm cremen til ca.
70 °C under piskning.
Cremen må ikke koge,
så skiller den.
Hæld cremen over
brød og rosiner.
Drys et tyndt lag
rasp over og læg smørklatter øverst.
Bag buddingen ca. 45
min. ved 175 °C.
Server en varm eller
kold frugtsauce til.
Frugtsauce: Du kan
købe en færdig kirsebærsauce eller lave en sauce af 300 g frosne bær, 100 g
sukker, ½ dl vand og 2 tsk kartoffelmel.
Kog bærrene med
sukker, til de er gennemvarme.
Rør kartoffelmel ud
i vand.
Tag gryden af varmen
og rør jævningen i.
Server varm eller
kold.
TIPS: Buddingen kan også bages i 6-8 portionsforme. I så
fald er bagetiden 20-30 min.
Brødbudding serveres oftest med saftsauce. Men buddingen kan
også kombineres med stegte kartofler og bliver derved en hovedret.
En rest kan dagen efter opvarmes på panden og serveres som varm ret.
Sønderjyske buddinger kendes mange andre steder i landet,
men de stammer altså fra Sønderjylland. Denne Brødbudding er et udmærket
eksempel på, hvordan man dengang udnyttede tørt brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin