Det søde punktum.
Frugten til desserten marineres i Pernod eller Grand Marnier dagen før. Den
gyldne, lækre marengs tager kun 15 min alt.
Arbejdstid: 15 min. Hviletid:
et par timer eller længere. Koge/bagetid: ca. 5 min. Ikke fryseegnet.
4 personer.
#
500 g tørrede figner
2 dl Pernod eller
Grand Marnier
1 dl vand
1 æggehvide
½ dl sukker
Drys: 4 tsk
flormelis
-
Skær stilkenden af
fignerne og skær fignerne i stykker.
Giv Pernod og vand
et opkog og hæld den kogende lage over fignerne.
Lad dem trække et
par timer eller natten over.
Fordel fignerne i
portionsforme eller tykke glas.
MARENGS: Pisk
æggehviden med sukker over et varmt vandbad, til det bliver tykt og sejt og
fordel marengsen på toppen af fignerne.
Drys med flormelis.
Sæt portionsformene
i et ovnfast fad med koldt vand under den varme grill i ovnen, til toppen
bliver gylden (få minutter).
Server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin