Weekendens pizza har
fået ekstra fylde af porrer og kartofler, og saucen er lidt pesto, som du måske
allerede har i køleskabet. Der er brugt tynde skiver rå kartofler, men du kan
sagtens bruge en rest kogte kartofler skær dem blot i små terninger og drys dem
på pestoen.
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time Stege/bagetid: 20 min. Dejen er fryseegnet
2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
Pizzadej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
300 g italiensk
pizzamel
1 tsk salt
1 spsk olie
Fyld:
2 porrer
250 g kartofler
150 g bacon i
terninger eller strimler
½ spsk olie
2 spsk grøn eller
rød pesto
150 g revet ost
salt og peber
*
Rør gæren ud i
lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen i ca. 10
min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Rens porrerne og
skær dem i tynde skiver.
Skræl kartoflerne,
skær dem i papirtynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand.
Steg baconstykkerne
sprøde på en pande og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Tør panden af og
steg porrerne bløde i olie.
Krydr med salt og
peber og lad dem afkøle.
Sæt to bageplader i
ovnen og varm op til 250 °C varmluft.
Del dejen i to
stykker og rul dem ud i den ønskede tykkelse.
Læg dem på to
stykker bagepapir og smør dem med pesto.
Dup
kartoffelskiverne tørre og læg dem taglagt på dejen.
Drys med porrer,
bacon og ost og læg pizzaerne ind på de varme bageplader.
Bag dem i 10-12 min.
og server de sprøde pizzaer straks.
TIPS: Du kan bruge
strimlet skinke, chorizopølse eller nogle ansjoser i stedet for den stegte
bacon.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin