Bag en sprød pizza med enkelt grønsagsfyld, og dryp den med
en frisk persilleolie lige før servering.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 20 min.
#
Dej:
15 g gær
2 dl vand
½ tsk groft salt
1 spsk olivenolie
325 g hvedemel (heraf evt. 100 g grahamsmel eller groft
hvedemel)
Pizzafyld:
3 mellemstore kartofler
1 lille squash
3 tsk olivenolie
Persilleolie med hvidløg:
½ dl olivenolie
1 bundt persille
2-3 fed hvidløg
1½ spsk vineddike
salt og friskkværnet peber
*
Smuldr gæren i lunkent vand, og rør, til den er opløst.
Tilsæt salt, olivenolie og gradvist hvedemel.
Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1
time.
Skrub kartoflerne rene, og skær dem i tynde skiver.
Vask squashen, og skær den i tynde skiver.
Vend kartoffel- og squashskiver med 2 tsk olie.
Del dejen i 2 stykker, rul dem ud til pizzabunde, og læg dem
på bagepapir.
Pensl dem med 1 tsk olivenolie.
Fordel fyldet på bundene, og sæt pizzaerne i en 225 °C varm
ovn.
Bag dem sprøde i 20- 25 min.
Blend olie med persilleblade, knust hvidløg og vineddike, og
krydr med salt og peber.
Dryp de brandvarme pizzaer med persilleolie, og nyd straks!
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin