Pizzaen er toppet
med de kendte ingredienser fra Janssons fristelse en svensk klassiker.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Hævetid: ca. 2 timer x Bagetid: ca. 20 min.
#25 g gær
3½ dl vand
½ dl olie
2 tsk groft salt
ca. 600 g hvedemel
(med højt glutenindhold, fx pizzamel)
Topping:
2 spsk olie
4 matjesfileter
8-10 kogte kartofler
150 g revet
komælksost (fx svensk præstost)
Drys:
2-3 spsk fintsnittet
purløg eller finthakket rødløg
*
Smuldr gæren, og rør
den ud i lidt af det lunkne vand i en skål.
Tilsæt resten af
vandet, olie og salt.
Rør mel i, indtil
dejen er så fast, at den kan æltes.
Ælt dejen grundigt,
til den er glat og smidig.
Læg dejen i en skål,
dæk den til og sæt skålen i køleskab i 2-3 timer.
Ælt dejen igennem,
og form den til 4 kugler.
Lad dem hæve i ca.
30 min.
Sæt 2 bageplader i
ovnen, og varm op til 250 °C varmluft.
Rul dejkuglerne ud
til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter.
Læg dem på 4 stykker
bagepapir.
Pensl bundene med olie.
Fordel små stykker
sild og kartoffelskiver på bundene.
Drys med ost, flyt
pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag i 12-15 min. til de er
gennembagte.
Drys med purløg, og
server straks.
TIPS: Du kan også
lade dejen hæve ved stuetemperatur i 30-60 minutter
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin