Logo

Janssons pizza

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Janssons pizza

 

Pizzaen er toppet med de kendte ingredienser fra Janssons fristelse en svensk klassiker.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 2 timer x Bagetid: ca. 20 min.

 

#25 g gær

3½ dl vand

½ dl olie

2 tsk groft salt

ca. 600 g hvedemel (med højt glutenindhold, fx pizzamel)

 

Topping:

2 spsk olie

4 matjesfileter

8-10 kogte kartofler

150 g revet komælksost (fx svensk præstost)

 

Drys:

2-3 spsk fintsnittet purløg eller finthakket rødløg

*

 

Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en skål.

Tilsæt resten af vandet, olie og salt.

Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skålen i køleskab i 2-3 timer.

 

Ælt dejen igennem, og form den til 4 kugler.

Lad dem hæve i ca. 30 min.

Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm op til 250 °C varmluft.

Rul dejkuglerne ud til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter.

Læg dem på 4 stykker bagepapir.

 

Pensl bundene med olie.

Fordel små stykker sild og kartoffelskiver på bundene.

Drys med ost, flyt pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag i 12-15 min. til de er gennembagte.

Drys med purløg, og server straks.

 

TIPS: Du kan også lade dejen hæve ved stuetemperatur i 30-60 minutter

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her