Prøv
en anderledes pizza bagt med en blød creme af græskar.
2-4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 1 time.
#
Pizzadej:
25
g gær
2
dl vand
1 spsk
olie
½ tsk
salt
150
g durummel
150
g hvedemel
Græskarcreme:
1
hokkaidogræskar
2
store fed hvidløg
2 spsk
olie
salt
Fyld:
400
g cherry tomater
75
g parmesan eller vesterhavsost
2
håndfulde frisk basilikum
Tilbehør:
evt. en stor skål grøn salat
*
Rør
gæren ud i lunkent vand i en stor skål.
Tilsæt
olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen.
Tilsæt
løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat slipper
fingrene.
Lad
dejen hæve tildækket i 45 min.
Skær
græskarret i kvarte, og fjern kernerne.
Læg
græskarstykkerne og de upillede hvidløgsfed på en bageplade med bagepapir, og
bag dem ved 200 °C i ca. 45 min., til de helt møre.
Skrab
græskarkødet af skrællerne med en ske, og pres hvidløgene ud af skallerne.
Blend
græskar og hvidløg med olie til en blød creme.
Tilsæt
evt. lidt vand, hvis cremen er for tør.
Smag
til med salt.
Sæt
2 bageplader i ovnen, og tænd på 220 °C varmluft.
Rul
dejen ud til 2 store cirkler, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør
græskarcremen på pizzadejen, og drys halve cherry tomater og groftrevet
parmesan ovenpå.
Flyt
pizzaerne ind på de varme plader, og bag dem i 12-15 min, eller til de er
gyldenbrune i kanten.
Drys
med friske basilikumblade, og server straks evt. med en skål salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin