Pizzaen er toppet med kartofler blandet med timian og ost.
Bland evt. små stykker ansjos med kartoflerne eller server den færdigbagte
pizza med tynde skiver parmaskinke på toppen.
Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: ca. 15 min. 4
personer
#
Pizzadej:
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
200 grahamsmel (eller rugmel/ speltmel)
150 g durummel
ca. 100 g hvedemel
Fyld:
400 g kartofler friskkværnet peber
200-300 g vesterhavsost
1 håndfuld frisk timian
1-2 spsk olie
Tilbehør:
En stor skål salat eller tomatsalat
*
OPLØS gær i lunkent vand i en stor skål.
Tilsæt salt, grahamsmel, durummel og det meste af
hvedemelet, og ælt dejen.
Tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og elastisk og
lige akkurat slipper fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
SÆT 2 bageplader ind i ovnen, og varm den op til 225 °C
varmluft.
RUL dejen ud til 4 små cirkler, og læg dem på bagepapir.
SKRUB eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde stave.
Vend dem med peber, groftrevet ost og timianblade.
Fordel kartoffelblandingen på pizzaerne, og dryp med olie.
BAG pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag dem i 10-15
min., til bunden er gyldenbrun i kanten.
SERVER pizzaerne med en grøn salat eller en tomatsalat.
TIPS: Du kan erstatte Vesterhavsost med Høost, Prima Donna,
parmesan eller andre faste oste.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin