Her er en god opskrift på nem, billig og hurtig aftensmad. Kartoffelpizzaen er et lækkert alternativ til kødretter. Lav dem eventuelt i mini-version og server dem til frokost eller put dem i madpakken.
4 Personer
Dej:
25 g gær (½ pakke)
3 ½ dl vand
2 tsk. groft salt
½ dl olie
ca. 600 g hvedemel eller pizzamel (10 dl)
pensling: 1 spsk. olivenolie
Fyld;
500 g skrællede kartofler - 1 mm tykke - vendt i 2 spsk. olivenolie
50 g kapers
100 g revet parmesanost
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.
Tilsæt det resterende vand, salt, olie og ca. ¾ af melet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være blød og smidig.
Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Form dejen til 4 kugler og rul dem flade ½-1 cm tykke. Læg dem på meldrysset bageplade eller på bagepapir på plade. Eller rul hele dejen ud i en stor firkant og læg den på bagepapir i en bradepande.
Pensl med olivenolie.
Fordel de skællede kartofler og kapers jævnt og drys til sidst med reven ost.
Bag pizzaerne/pizzaen midt i ovn til farven er gylden ved 225 °c ca. 25 min.