Logo

Kartoffelpizza med løg og gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelpizza med løg og gedeost

 

Hvis du vil prøve en anderledes og spændende pizza til aftensmaden eller måske til dine gæster så prøv denne lækre pizza med kartoffel, løg og gedeost 


#

1½ dl lun mælk
50 g gær 
½ tsk sukker
salt
165 g moset kartoffel
125 g hvedemel
2 spsk friskhakket persille
friskkværnet peber

Fyld:
2 spsk olie
1 kg rødløg i tynde skiver
200 g grillede peberfrugter, i strimler
90 g sorte oliven
50 g gedeost i tern
knust sort peber
*
Gæren smuldres ned i den lune mælk og røres med sukker og salt.
Skålen dækkes med film og stilles på et lunt sted i 10 minutter.
I en stor røreskål blandes kartoffelmos, hvedemel, persille, salt og peber
med gærblandingen.
Dejen tages ud på et meldrysset bord og æltes 10 minutter, eller til
den føles glat og elastisk.
Dejen lægges i en oliepenslet skål og dækkes med film.
Stilles på et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse ca 1-1½ time.

Fyld:
Olien opvarmes i en stor gryde.
Steg løgene ved lav varme i 20-30 minutter.
Rør rundt med jævne mellemrum.
Gryden tages af blusset.
Ovnen forvarmes til 210°C.
Tag dejen ud på en melet bordplade og ælt den igennem i 2 minutter.
En pizzaform eller bageplade pensles med rigelig olie.
Dejen lægges på pladen og presses helt flad.
Fordel løg, peberfrugt, oliven og gedeost ud over fladen.
Drys med peber.
Bages i 20-25 minutter og serveres omgående.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her