Prøv denne meget
børnevenlige pizza, som er lige klar til børnefødselsdagen. Servér den med små
skåle med friske grønsager som topping, som børnene selv kan putte på. Pizzaen
kan naturligvis også være en lækker hverdagsret.
Tilberedningstid:1
time, 30 min. Antal portioner: 4
# Ingredienser
DEJ
1 dl surdej (Kan
udelades eller opskrift nederst)
2 dl vand
30 g gær
2 spsk sukker
15 g salt
500 g mel tipo 00 (Kan
erstattes af almindeligt hvedemel)
SYLTEDE LØG
3 løg
3 spsk eddike
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
KØDBOLLER
300 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk vand
1 løg, lille
2 spsk rasp
0,5 tsk salvie og
timian (Efter smag)
1 tsk salt
1 knivspids peber
TOMATSAUCE
1 dåse flåede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk tørret merian
1 gulerod
2 spsk cremefraiche
* Tilberedning
Gæren opløses i vand
og evt. surdej.
Sukker og mel
tilsættes og røres på maskine i fem minutter.
Så kommes saltet i, og
dejen køres yderligere i fem minutter og sættes til hævning.
Syltede løg:
Snit løg og steg dem ved middel varme i 5 minutter i olie.
Tilsæt sukker, eddike
og salt, og lad dem simre i 20-30 minutter.
Kødboller:
Riv løget fint og alle ingredienser til kødbollerne blandes derefter sammen og
trilles til små boller.
De steges på en pande,
til de får farve.
Tomatsauce:
Hak løg, hvidløg og
gulerod.
Alle grønsager til
tomatsaucen steges ved middel varme i to minutter, før tomater og merian kommes
i.
Lad saucen simre i 20
minutter og blend den med en stavblender.
Rør lidt creme fraiche
i og smag til.
Tænd ovnen på 250 °C.
Gerne med en stenplade i.
Rul dejen ud til 2
pizzaer og fordel sauce, kødboller (kan halveres) løg og ost.
Bag pizzaerne i 10-15
minutter.
Surdej
2 dl kærnemælk
1 tsk salt
4 dl groft rugmel
Alle ingredienser blandes og æltes til en klump,
der lægges i en skål.
Surdejen
drysses med lidt groft salt.
Skålen dækkes med plastfolie, så surdejen ikke tørrer ud.
Når surdejen har stået 5-6 dage er den klar til brug.
Man kan lade surdejen stå i op til 8 dage, hvis man ønsker et mere surt brød.
Se alle opskrifter for børnekokke