4 personer:
20 g gær
500 g kartofler
500 g tomater
500 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk timian
2 spsk olivenolie
salt og peber
1 person: 5 g gær
125 g kartofler
125 g tomater
125 g hvedemel
¼ tsk salt
½ tsk timian
½ spsk olivenolie
salt og peber
*
Rør gæren ud i 3 (¾) dl lunkent vand og tilsæt hvedemel og salt.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Del dejen i fire (et) stykker og rul dem ud til meget tynde pizzabunde.
Pensl med olivenolie.
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og blancher dem hurtigt i kogende, letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt af og læg dem pænt taglagt med tynde tomatskiver på de fire pizzabunde.
Drys med salt, peber og timian.
Dryp med olivenolie og bag pizzaerne ved 250ºC, til de har fået fin farve, og kartoflerne er møre.
Tips: Drys evt. med revet ost inden du sætter pizzaerne i ovnen - selvom du flotter dig med 100 g revet 45% ost fordelt på de fire pizzaer, holder fedtenergien sig stadig under 20%.
Energi pr. portion: 2738 kJ/657 kcal Protein: 10% Fedt: 13,6% Kulhydrat: 76,4%