2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
salt og peber
½ spsk olie
1 løg
1 gulerod
1-2 bagekartofler
1/8 hvidkål eller ¼ spidskål, 200 g
4 skiver stærk chilipølse eller chorizo, ½-1 cm tykke
5 dl kalvebouillon
persille
Tilbehør: 150 g brød og evt. revet parmesanost
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på begge sider.
Tag kødet op.
Snit grønsagerne i tern og strimler og svits dem i gryden.
Tilsæt pølse og bouillon.
Lad suppen koge under låg ved svag varme ca. 10 minutter.
Kog kødet med i suppen i ca. 3 minutter, til kødet er lige netop gennemkogt.
Tag kødet op.
Dæk med alufolie, mens suppen gøres klar til servering.
Smag suppen til med salt og peber.
Hak persillen og kom den i en skål.
Skær kødet i tynde skiver, og server kødet oven på suppen.
Giv brød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.
Tips: Peperoni i skiver eller bacon i tern kan bruges i stedet for chilipølse.
Ca. 400 g almindelige kartofler kan bruges i stedet for bagekartofler.