Logo

Tysk bondebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 portion surdej
600 g hvedemel
1 ½ dl vand
2 tsk salt
35 g smør
1 æg til pensling

Rør surdejen igennem.
Tilsæt vand og salt, tilsæt melet lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem (min 5 minutter), til den er smidig og glat, form
den til en kugle og læg den i et fad.
Skær smørret i tynde skiver og fordel det på dejens overflade, drys
med lidt hvedemel.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i køleskab i
24 timer.

Ælt den hævede dej igennem på et melet bord, arbejd smørklatterne
godt ind i dejen, tilsæt lidt mere hvedemel, men endelig ikke for meget.
Form dejen til et ovalt brød og læg det på en plade med bagepapir, lad
det efterhæve i ca 2 timer.
Tænd ovnen 300ºC.
Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs
med en skarp kniv eller barberblad.
Smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen, luk lågen, sæt brødet i
ovnen på midterste rille, smid yderligere 1 dl kogende vand i bunden af
ovnen og lad brødet bage i 8 minutter, sænk temperaturen til knap
200ºC, åben lågen et øjeblik for at sænke temperaturen og bag videre i
ca. 50-60 minutter.
Lad brødet afkøle på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.839 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her