200 gram halve dadler uden sten
1 ½ dl portvin
Dej af:
150 gram blødt smør
250 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1 usprøjtet citron
2 store æg
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
Mascarponecreme af:
2 dl mascarpone
2 dl cremefraiche 18%
½ stang vanilje
2 spsk appelsinsaft
Læg de halverede dadler i en skål med portvin i ca. 5 timer.
Rør smør med halvdelen af sukkeret, citronskal og vaniljesukker.
Pisk æggeblommer med resten af sukkeret.
Vendes i dejen.
Hvedemel og bagepulver vendes ligeledes i dejen og mælken hældes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Kom dejen i en tærteform, 25 cm. i diameter, og læg de afdryppede dadler oven på dejen.
Bages ved 175ºC i ca. 30 – 35 minutter på nederste rille.
Bland ingredienserne til mascarponecremen sammen.
Servering:
Kagen drysses med flormelis og serveres med mascarpone creme.
Pyntes med dadler.