En frisk krydret og mere fyldig version af vores hjemlige agurkesalat. Den sursøde marinade gør salaten velegnet til kylling eller grillet laks.
1 dl eddike (gerne riseddike)
4 spsk rørsukker
1 tsk salt
2 agurker i tynde skiver
2 bundt radiser i tynde skiver
1 bundt fintsnittet forårsløg
8 fintsnittede mynteblade
Limemarinade:
saft af 1 limefrugt
2 spsk sojasauce
1 spsk olie
¼ fintsnittet chili
1 spsk rørsukker
1 fed hakket hvidløg
Rør eddike, sukker og salt sammen og læg agurkeskiverne heri.
Lad dem trække i en time.
Rør alle ingredienser til limemarinaden sammen.
Dræn agurkerne og bland dem med radiser, forårsløg og mynte.
Vend dem i marinaden.
Server med grillet laks eller kylling og en skål løse ris.
Tips: Mariner laks eller kylling i 2 spsk sojasauce og 2 spsk sherry smagt til med lidt sukker. Lad fisk/kylling trække ½ time, før du dupper det tørt og griller det i ovnen.
Grønsager pr. person: ca. 175 g