500 g hvedemel
2 tsk natron
175 g sukker
50 g fintrevet, frisk ingefær
1 spsk stødt ingefær (tørret, pulveriseret)
1 spsk kanel
Saft og revet skal af ½ citron
225 g honning eller sirup
150 g blødgjort smør
Bland hvedemel, natron og sukker i en stor røreskål.
Kom alle resterende ingredienser i.
Honningen skal være blød eller tyktflydende.
Hvis den er fast, må den først lunes i en gryde.
Brug evt. en god rørsukkersirup eller akaciehonning.
Rør først dejen sammen i skålen med en stor grydeske.
Ælt den derefter færdig på køkkenbordet og stil i køleskab 2-3 timer.
Den kan dog godt bages med det samme, men er ikke så let at håndtere.
Skær den afkølede dej i blokke, og tril dem i tykke ruller, der skæres i skiver og sættes på en smurt bageplade.
Bages ved ca. 175° godt 10 min. til de er jævnt brune.
Pas på, de ikke bliver for mørke.
Tag pladen ud sæt dem til afkøling på smørrebrødspapir.
Når alle kager er bagt, har de sandsynligvis brug for at komme i ovnen igen til eftertørring ved svagere varme (med varmluft kan man tørre flere plader af gangen).
Inden kagerne kommes i dåser, skal de være afkølet til stuetemperartur, og de skal være helt tørre og hårde, når man trykker med en negl på undersiden.
Så kan de også holde sig længe.