Klik her
for at sende et billede
Andebryst med 3 slags peber på skorzonerrødder og braiseret andelår med spidskål, bacon og æbler:
# Ingredienser
1 stor and, gerne berberi
1 kg skorzonerrødder
salt
3 slags knust peber: sort, hvid og grøn peber
100 g honning
2 dl rødvin fx Côtes du Rhône
2 spidskål
200 g hjemmerøget bacon
2 æbler fx Granny Smith
0,5 l fjerkræ fond eller hjemmelavet andefond
20 g smør
1 løg
2 skalotteløg
2 gulerødder
3 fed hvidløg
1 kvist timian
* Tilberedning
Skræl og vend skorzonerrødder i olie i forvejen (ca. 2 timer
før).
Læg dem på et fad og dæk med stanniol.
Bages ved 160 °C 10-12 min. Tages op af fadet.
Partér anden i to bryster og to lår.
Skroget gemmes til at koge fond på.
Fonden laves ved at lægge skroget i en gryde med lidt vand,
et snittet løg, en snittet porre og et par gulerødder skåret i tynde skiver.
Kom salt og peber og låg på. Lad simre i mindst 6 timer.
Væsken passeres derefter gennem en fin sigte - så er fonden
klar.
Skindet på lårene fjernes.
Lægges i et dybt fad på grovhakket skalotteløg, hvidløg,
gulerødder og timian.
Rødvin og andefond hældes ved.
Dækkes med stanniol og bages i ovn ved 180 °C i ca 2 timer -
til kødet falder fra benet.
Kødet holdes derefter varmt i stanniol.
Væden sigtes og koges ned til sauce og smages til.
Brysterne brunes på skindsiden på en tør pande i ca. 8 min.
Derefter 16 min. i ovnen på 120-130 °C.
Pakkes i stanniol.
Følgende laves i sidste øjeblik:
Skindsiden af andebrysterne smøres med honning og peber og sættes i luftovn
(gerne åben) i grillposition i 2 min.
Skorzonerrødderne varmes op igen i fonden.
Start med smør, finthakket løg og bacon i en gryde (må ikke
brunes).
Efter 6-7 min. tilsættes fintsnittet kål og tern af æbler (ca 1 min.).
Krydres med salt og peber.
Brug madABCs Madplantil at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæsonog Grill +