# Ingredienser
4 løg
100 g friske grønne bønner
4 tomater
3 gulerødder
750 g kyllingelår
Krydderiblanding:
2 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt nelliker
2 tsk stødt fennikelfrø
1 tsk stødt gurkemeje
Evt. 1 tsk chili-pulver
1 dl olie.
2 laurbærblade
2 friske, grønne chilier (måske kun 1)
3 knuste fed hvidløg
20 g knust ingefær
2 dl cremefraiche 18%
400 g basmatiris
1 dl ærter, frost
½ lime
salt
* Tilberedning
Snit løg, bønner, tomater og gulerødder.
Klargør kyllingelår.
Bland krydderiblandingen sammen.
Varm olien i en wok og steg laurbærblade, frisk chili og løg
til de er gyldne.
Tilsæt kyllingelår, hvidløg, ingefær, cremefraiche, tomater
og krydderiblandingen.
Steg det hele i 10-15 min på lav varme.
Kog risene.
Tilsæt bønner, gulerødder, ærter og limesaft.
Lad hele retten småsimre i 20 min. og smag til med salt.
Tænd ovnen på 200 °C.
Bland de kogte ris i retten, og kom det hele i en bradepande
i ovnen i 5-10 min.
Energi pr person: 2601KJ/621Kcal. Næring pr 100 g: Protein:
5,9 g. Kulhydrat: 15,6 g. Fedt: 6,2 g.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +