Nuggets kan købes som fastfood, men smager bare bedre, når
de er lavet i dit eget køkken. Server de friskstegte og sprøde kyllingenuggets
med sursød sauce og ovnkartofler.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/bagetid: 25 min.
Kyllingenuggets:
400 g kyllingefilet
2 æg
2-3 dl rasp
½ liter smagsneutral olie
Ovnkartofler:
1 kg mellemstore kartofler
2 spsk olie
salt
Sursød sauce:
1 lille dåse konc. tomatpuré (70 g)
1 fed hvidløg
3 spsk honning
1 tsk paprika
3 spsk æbleeddike
2-3 spsk vand
Tilbehør:
fx 400 g grønne bønner
2 gulerødder
½ blomkål
*
Skrub kartoflerne rene, og skær dem i kvarte.
Vend dem med olie på en bageplade med bagepapir, og bag dem
i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min.
Tjek, om de er møre, og bag dem evt. længere.
Drys kartoflerne med salt.
Pisk tomatpuré sammen med presset hvidløg, honning og
paprika.
Rør eddike og vand i til passende smag og konsistens.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og kom raspen i en
anden dyb tallerken.
Skær kyllingekødet i stykker på ca. 3x3 cm.
Vend dem i æg og rasp, og læg dem på en tallerken.
Varm olien op til 180 °C i en gryde med høje sider (se TIPS).
Steg kyllingestykkerne lidt ad gangen i 4-5 min.
Tag dem op af olien, når de er gyldenbrune på begge sider,
og dryp dem af på køkkenrulle.
Drys med salt.
Nip bønnerne, skær gulerødderne i stave, og blomkålen i
store buketter med stok.
Kog 2-3 dl vand op med 1 tsk salt i en gryde.
Kom grønsagerne i, og lad dem simre under låg i ca. 5 min.
Hæld vandet fra grønsagerne.
Server de varme kyllingenuggets med ovnkartofler, dampede grønsager
og sursød sauce.
TIPS: Brug et termometer, der går op til mindst 200 °C eller
prøv at stege en terning lyst brød; den skal blive smuk gylden på 40 sekunder.
Den originale dressing krydres med worcestershire-sauce, men
den kan også blendes med 1-2 ansjosfileter
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin